Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 40. sjednice Upravnog odbora  Univerziteta u Banjoj Luci

Sjednice Upravni odborUniverzitet u Banjoj Luci

Upravni odbor  Univerziteta u Banjoj Luci na svojoj 41. sjednici održanoj 15.03.2016. godine razmatrao je Informaciju o načinu regulisanja statusa objekata studentskog standarda u Univerzitetskom gradu – Bulevar vojvode Petra Bojovića 1A, Banja Luka. 

S tim u vezi donesen je zaključak da se Vladi Republike Srpske uputi prijedlog da pokrene proceduru izmjene Zakona o studentskom standardu i Zakona o visokom obrazovanju, kako bi se stvorio pravni osnova da Univerzitet u Banjoj Luci obavlja  djelatnosti studentskog smještaja i ishrane studenata u objektima Paviljona III, Paviljona IV i restorana „Slobodni um“, što podrazumijeva i rješavanje statusa Paviljona I i Paviljona II koji su u sastavu JU Studentski centar „Nikola Tesla“ i njegovo pripajanje Univerzitetu u Banjoj Luci  s ciljem stvaranja jedinstvene organizacione jedinice Univerziteta. 

Upravni odbor je u nastavku sjednice prihvatio Elaborat  o opravdanosti osnivanja Fakulteta bezbjednosnih nauka kao nove organizacione jedinice Univerziteta u Banjoj Lucu, te je isti uputio Ministarstvu prosvjete i kulture RS na dalje postupanje.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5202/uni-2.jpg