Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 52. sjednice Senata Univerziteta u Banjoj Luci

Sjednice SenataUniverzitet u Banjoj Luci

Senat Univerziteta u Banjoj Luci na svojoj 52. sjednici održanoj 26. januara 2016. godine, donio je Odluku o raspisivanju konkursa za izbor rektora Univerziteta u Banjoj Luci, te je imenovao Komisiju za provođenje postupka izbora u sastavu: dr Gordana Čenić-Jotanović, profesor Ekonomskog fakulteta; mr Đorđe Markez, generalni sekretar Univerziteta i Neđo Malešević, student.

Na istoj sjednici donesena je Odluka o raspisivanju konkursa za izbor nastavnika i saradnika na Univerzitetu u Banjoj Luci, kao i Odluka o izmjeni Odluke Senata Univerziteta u Banjoj Luci od 12.10.2015. godine o utvrđivanju broja nastavnika za dodjelu zvanja profesor emeritus u akademskoj 2015/2016. godini.

Senat je na svojoj 52. sjednici donio više odluka o izboru u nastavnička i saradnička zvanja, i to na: Akademiji umjetnosti, Ekonomskom, Mašinskom, Prirodno-matematičkom i Filološkom fakultetu, te Odluku o davanju saglasnosti na Izvještaj Komisije o ocjeni podobnosti teme i kandidata za izradu doktorske disertacije na Filozofskom fakultetu.

U nastavku sjednice, Senat je razmatrao i prihvatio prijedloge za zaključivanje sljedeći sporazuma i ugovora o saradnji:
-Međuuniverzitetskog sporazuma između programskih i partnerskih zemalja u programu Erasmus+ (KA1 Razmjena studenata i osoblja) između Univerziteta u Banjoj Luci (Akademija umjetnosti) i Državnog muzičkog konzervatorijuma C. Polini iz Padove (Italiaj);
- Obnove ugovora o saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci i Univerziteta u Mariboru;
- Izmjena međuinstitucionalnih sporazuma o mobilnosti osoblja i studenata iz Programa Erasmus+.

Najviše akademsko tijelo Univerziteta je na svojoj 52. sjednici donijelo i Odluku o izmjeni Plana odgovornih nastavnika i to na: Mašinskom, Pravnom, Šumarskom i Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta.

Na sjednici je donesena i Odluka o poništenju dijela Javnog konkursa za izbor nastavnika i saradnika od 02.07.2014. godine, a na osnovu Rješenje Republičke uprave za inspekcijske poslove, Sektor prosvjetne inspekcije – Odjeljenje Banja Luka.

Nakon razmatranja, odbijen je Zahtjev Ostoje Railića za preispitivanje Odluke Senata Univerziteta broj: 02/04-3.3610-77/15 od 26.11.2015. godine o izboru u zvanje Dejana Došlića, kao i Zahtjev dr Dušice Pešević za preispitivanje Odluke Senata Univerziteta, broj: 02/04-3.3610-71/15 od 26.11.2015. godine o izboru u zvanje dr Predraga Ilića.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4973/logo-unibl-2.jpg