Navigacija
Viber X logo

Poziv za učešće u radionici: „Priprema kolaborativnog projekta u programu Horizont 2020“

Opšte

Nakon velikog odziva na info dan na temu „Finansiranje projekata iz EU fondova – koje mogućnosti nam nudi EU program Horizont 2020?“, Resursni centar Centra za promociju civilnog društva nastavlja sa nizom edukacija na temu finansiranja projekata iz EU fondova.

Radionica „Priprema kolaborativnog projekta u programu Horizon 2020“ organizovaće se u saradanji sa Ministarstvom civilnih poslova i NCP sistemom BiH, a biće održana 17. decembra, s početkom u 11:15 časova, u Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci, Banja Luka (Univerzitetski grad, Bulevar vojvode Petra Bojovića 1A).

Cilj radionice: učesnici radionice će kroz niz praktičnih primjera steći osnovna znanja o tome kako pripremiti kolaborativni projekta u programu Horizon 2020. Radionica će biti podijeljena u četiri dijela, u kojim će učesnici savladati najvažnije dijelove pri pisanju projekta tj. uslove za učešće i planiranje konzorcijuma, tipove troškova i njihovu kalkulaciju, aplikacioni obrazac za RIS i CSA kolaborativne tipove projekta i kriterijuma ocjenjivanja.

Kome je namijenjena radionica: Radionica je namijena svim zainteresovanim za program Horizont 2020, (organizacije civilnog društva-OCD, poslovni i vladin sektor, univerziteti-fakulteti, istraživačke ustanove, pojedinci-istraživači i dr. ustanove koje se bave istraživanjem i inovacijama, te imaju istraživačke kapacitete). Posebno se ohrabruju organizacije civilnog društva sa istraživačkim kapacitatima da se prijave.

Predavači: Predavači na radionici će biti vodeći bh. stručnjaci za EU program Horizont 2020, a koji ujedno djeluju i kao državne kontakt tačke NCP sistema u Bosni i Hercegovini:

Pozivamo zainteresovane za učešće da se registruju najkasnije do 15. decembra (do 15.00 časova).

Nakon zatvaranja poziva, svi učesnici biće informisani o statusu prijave.

Više informacija u dokumentima u prilogu.

Dnevni red

Poziv za učešće

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4911/logo-web.jpg