Navigacija
Viber X logo

Svečano zatvoren 8. naučno – stručni skup „Studenti u susret nauci“

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Osmi naučno – stručni skup „Studenti u susret nauci“,sa međunarodnim učešćem, (Students encounter science –StES 2015), svečano je zatvoren 27. novembra, dodjelom plaketa i nagrada studentima čiji su naučni radovi proglašeni najboljim.

Svečano zatvoren 8. naučno – stručni skup „Studenti u susret nauci“

Nagrade i priznanja dobili su sljedeći studenti: 
- Nina Kujundžić, u oblasti poljoprivrednih nauka (rad urađen u koautorstvu sa Vanjom Nežić i Nikolinom Nikodinović);
- Teodora Radulović, u oblasti medicinskih nauka;
- Danijela Šilovanović, u oblasti humanističkih nauka;
- Bojana Lukajić, u oblasti prirodnih nauka; te
- Slaviša Savić, u oblasti inženjerstva i tehnologije (rad urađen u koautorstvu sa Duškom Peulićem);
- Nela Marinković, u oblasti društvenih nauka (rad urađen u koautorstvu sa Janom Tanasić).

Manifestacija koju tradicionalno organizuje Studentski parlament Univerziteta u Banjoj Luci ove je godine održana od 25. do 27. novembra, uz učešće preko 100 mladih istraživača i naučnika iz više zemalja.

Uz čestitke pobjednicima i riječi zahvalnosti učesnicima, pogotovo onima koji su došli sa drugih univerziteta, predsjednik Organizacionog odbora Bojan Kresojević je na ceremoniji zatvaranja skupa istakao da je StES 2015 dobio sve pohvale, te da ih posebno raduje priznanje Naučnog odbora kada je riječ o kvalitetu prezentovanih naučnih radova, tačnije ocjena da je na ovogodišnjem skupu ostvaren napredak u skoro svim naučnim oblastima u kojim su studeti izlagali svoje radove.

Svečano zatvoren 8. naučno – stručni skup „Studenti u susret nauci“

Pridruživši se čestitkama, predsjednik Naučnog odbora StES-a 2015, prorektor za naučno- istraživački rad Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Milan Mataruga, izrazio je očekivanje da su studenti koji su na ovogodišnjem StES-u po prvi put izlagali naučni rad, time istovremeno napravili prvi koraka u svojoj budućoj naučnoj karijeri. „Nadam se da ste se prepoznali u ovoj lijepom pozivu i da ćete u budućnosti upravo kroz svoj naučni rad davati doprinosa razvaju društva i zajednice u kojoj živite“, istakao je prorektor Mataruga. Prorektor je još jednom odao priznanje Organizacionom odboru ovogodišnjeg StES-a na odlično urađenom poslu, te se zahvalio nastavnicima i saradnicima Univerziteta u Banjoj Luci - članovima Naučnog odbora na nesebičnom angažamnu i saradnji.

Svoju zahvalanst svima onima koji su im pomogli da uspješno organizuju ovu manifestaciju, Studentski parlament je izrazio dodjelom zahvalnicima. Ceremonija zatvaranja 8. naučno-stručnog skupa „Studneti u susret nauci“ okončana je uručenjem certifikata učesncima.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4748/stes.jpg