Navigacija
Viber X logo

Student Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Oliver Krička osvojio treće mjesto u programu „FIEP New Leaders“

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Na prvoj Afro-evropskoj konferenciji o fizičkom vaspitanju i sportu, 25. FIEP Svjetskom kongresu i 10. FIEP Evropskom kongresu održanim u Rabatu (Maroko) od 13. do 15. novembra 2015. godine, apsolvent master studija Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjoj Luci Oliver Krička osvojio je treće mjesto za svoj rad: „The frequency of Deformities oa Osteoarticularis System in Preschool Institutions in Banja Luka“ u FIEP Evropa programu pod nazivom „FIEP New Leaders“ (FIEP novi lideri).

Student Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Oliver Krička osvojio treće  mjesto u programu „FIEP New Leaders“   Student Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Oliver Krička osvojio treće  mjesto u programu „FIEP New Leaders“

Pored Olivera u ovom programu je učestvovalo još 14 drugih mladih istraživača iz: Hrvatske, Češke Republike, Grčke, Italije, Litvanije, Crne Gore, Rumunije, Srbije, Slovačke. Španije, Turske i Maroka.

Takmičenje se odvijalo tako što je svaki učesnik programa morao da za svoje istraživanje napravi poster prezentaciju. Poster prezentacije su okačene 13. novembra, a komisija sastavljena od uglednih predstavnika FIEP: Prof. dr Thomas L McKenzie (San Diego Satet University, USA), doc. dr Eve R Bernstein (Queens College, USA), prof. dr. Monica A. F. Lounsbery (University of Nevada, USA), a na čelu sa generalnim sekretarom FIEP doc. dr Darijom Novakom (Univerzitet u Zagrebu, Hrvatska), je potom od svakog kandidata tražila da u vremenskom okviru od tri minuta predstavi svoj rad, nakon čega je kandidat odgovarao na izvučena pitanja.

     Student Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Oliver Krička osvojio treće  mjesto u programu „FIEP New Leaders“

Oliver se u svom radu bavio problemom deformiteta kod djece predškolskog uzrasta. Program istraživanja obuhvatao je ispitanike starosti 5 i 6 godina, u dvije predškolske ustanove u Banjoj Luci :,,Bubamara,, i ,,Marija Mažar,,.

Istraživanjem je, na uzorku od 64 ispitanika (33 dječaka i 31 djevojčica), utvrđeno da su poremećaji stopala najčešći deformiteti kod predškolske djece oba pola.

Oliver je u Rabat otišao uz podršku i materijalnu pomoć Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, Univerziteta u Banjoj Luci i Ministarstva nauke i tehnologije u Vladi Republike Srpske.

Inače, prvo mjesto u programu „FIEP New Leaders“ osvojio je Agusti Castillo Caniz (Universtitat Ramon Llull-Blanquerna, Spain), a drugo Ochiana Mircea Alex (Vasile Alecsandri University, Romania).

Sve dodatne informacije mogu se naći na sajtu: http://www.fiep2015rabat.com

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4705/FFVS-mala.gif