Navigacija
Viber X logo

Poziv na jednodnevnu radionicu o problemu nasilja nad ženama i djevojčicama

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women) poziva zainteresovane studente i studentice Univerziteta u Banjoj Luci na jednodnevnu radionicu o okončanju nasilja nad ženama i djevojčicama koja će se održati 4. decembra 2015. u prostorijama Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci u periodu od 10.00 do 15:00 časova.

Radionica će se održati u okviru „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, međunarodne kampanje koja se odvija svake godine i traje od 25. novembra (Međunarodni dan za eliminaciju nasilja nad ženama) do 10. decembra (Dan ljudskih prava). „Kampanja 16 dana“ se koristi kao organizacijska strategija za individualce i organizacije širom svijeta da pozovu na eliminaciju nasilja nad ženama i djevojčicama.

Cilj radionice je povećati znanje studenata i studentica o okončanju nasilja nad ženama i o dostupnim uslugama u BiH, te naglasiti važnost formalnog i neformalnog obrazovanja u formiranju odnosa punog poštovanja i promjeni štetnih rodnih stereotipa u ranim fazama života. Osim toga, studenti i studentice će imati priliku da prošire svoje znanje o rodno zasnovanom nasilju u vlastitim poljima interesa.

Radionice će provesti profesionalci koji rade kao pružaoci usluga.

Svi zainteresovani trebaju popuniti priloženi formular navodeći ime, prezime, fakultet i kontakt podatke, te popunjen poslati Jeleni Gugić na sljedeću email adresu:
jelena.gugic@unwomen.org.

Formular za prijavu 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4729/UN.gif