Navigacija
Viber X logo

Oktobarski pravnički dani na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dvanaesto međunarodno savjetovanje pravnika „Oktobarski pravnički dani“ održaće se 2. i 3. oktobra ove godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Plenarno zasjedanje o stalnoj temi „Izgradnja i funkcionisanje pravnog sistema“ počeće u 10.00 časova u amfiteatru Pravnog fakulteta, a potom će ovaj međunarodni naučni skup nastaviti rad u šest katedri i to: državnopravna, upravnopravna i radnopravna; građanskopravna; privrednopravna; međunarodnopravna i krivičnopravna katedra.

Pravni fakultet

Očekuje se da će i na ovom Savjetovanju učestvovati gotovo hiljadu pravnika iz Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine, Srbije, Rusije, Bjelorusije i još nekih država iz regiona.

„Za 12. savjetovanje pravnika „Oktobarski pravnički dani“ prijavljeno je 88 referata od 110 autora. Svi ti radovi obrađuju najaktuelnija pitanja iz svih oblasti pravne teorije i prakse i biće objavljeni u časopisu Udruženja pravnika Republike Srpske „Pravna riječ“, istakao je dekan ovog Fakulteta i zamjenik predsjednika Udruženja pravnika Republike Srpske akademik prof. dr Vitomir Popović.

On je podsjetio da je u tom časopisu do sada 1520 autora objavilo 1295 referata. Ti naučni i stručni radovi su, kako je rekao nesumnjivo imali značajan doprinos u izgradnji i funkcionisanju pravnog sistema u Republici Srpskoj.

U toku Savjetovanja će biti organizovan i „Pravnički čas“ koji je ove godine posvećen prof. dr Branku Čaliji, istaknutom pravniku i profesoru Pravnih fakulteta Univerziteta u Sarajevu i u Banjoj Luci. Za sve učesnike ovogodišnjeg savjetovanja pravnika organizovano je i „Pravničko veče“, što je dobra prilika da se poslenici pravničke profesije još bolje upoznaju i razmjene iskustva o nekim spornim pitanjima u čijem rješavanju i oni učestvuju.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4565/Pravni-mala.gif