Navigacija
Viber X logo

Ljetna škola sportskog menadžmenta

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Studentska organizacija Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjoj Luci u saradnji sa matičnim fakultetom i univerzitetom, te više institucija i sportskih organizacija, realizuje u toku ove sedmice projekat pod nazivom „Ljetna škola sportskog menadžmenta“.

Ljetna škola sportskog menadžmenta

Zvanično otvaranje škole koja se održava drugu godinu zaredom u kampusu Univerziteta u Banjoj Luci, upriličeno je u ponedjeljak 17.08.2015. godine, a trajaće do 23. 08. 2015. godine.

Ove godine, Ljetna škola sportskog menadžmenta okupila je 24 studenta sa univerziteta iz Banje Luke, Beograda, Zagreba, Ljubljane, Mostara, Niša i Prištine koji tokom sedam dana imaju priliku da steknu znanja iz navedene oblasti i razmijene iskustva sa kolegama iz cijele Jugoistočne Evrope.

Ljetna škola sportskog menadžmenta

Kako je istakao član organizacionog odbora Zoran Knežević, školu pohađaju prvenstveno studenti završnih godina sportskih nauka iz regije: “ Ovo je odlična prilika za neformalno obrazovanje i dalje usavršavanje studenata na području sportskog menadžmenta. Polaznici Ljetne škole će imati priliku da unaprijede znanje iz planiranja, organizovanja, vođenja i kontrole u sportu, te da kroz umrežavanje upoznaju buduće saradnike iz zemalja regiona. Takođe, ovo je prilika i za promociju sportsko-rekreativnih centara Banje Luke“.

Knežević je pojasni da će program škole biti realizovan kroz teorijska i praktična predavanja i studijske posjete. Glavni predavač je prof. dr Slobodan Simović, prodekan za naučno-istraživački rad Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, a pored prof. Simovića, svoja iskustva će polaznicima škole prenijeti i: rukometaš Zdravko Rađenović - osvajač zlatne olimpijske medalje, Mr Marijo Možnik, prvak Evrope u sportskoj gimnastici (Monpelje 2015, vratilo), Mr Rodoljub Petković, generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske, Dejan Travar, predsjednik gradskog fudbalskog saveza Banja Luka, Aleksandar Pastir, direktor razvojnog programa Međunarodne rafting federacije, Marko Žunić, potpredsjednik tehničke komisije Evropske univerzitetske sportske asocijacije i drugi.

Ljetna škola sportskog menadžmenta

Tokom svog boravka u gradu na Vrbasu polaznici Ljetne škole imaće priliku da se upoznaju i sa sportsko-rekreativnim sadržajima i turističkom ponudom Banje Luke, što će, kako ističu organizatori doprinijeti boljoj informisanost o sportskim i turističkim potencijalima najvećeg grada Srpske i stvaranju pozitivne slike o Banjoj Luci u očima budućih visokopozicioniranih sportskih radnika u regiji kako bi se oni rado vraćali u ovaj grad i na zadovoljstvo svih koristili te objekte i lokalitete.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4494/01-mala.gif