Navigacija

Naučno-stručna konferenciji SFERA 2015: Oblikovanje i tehnologije arhitektonskih otvora

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Naučno - stručna konferencija sa međunarodnim učešćem  SFERA 2015: OBLIKOVANJE I TEHNOLOGIJE ARHITEKTONSKIH OTVORA će se održati u Mostaru, Bosna i Hercegovina, od 12.11. do 13.11.2015. u organizaciji marketinške i izdavačke agencije SFERA d.o.o. Mostar i Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci. 

Rok za slanje rezimea je 24.7.2015. a finalni rok za slanje radova je 30.9.2015. 

Konferencija se bavi osnovnim elementima građenog prostora – arhitektonskim otvorima. Ovi elementi prostorne konfiguracije koje upotrebljavamo skoro ne razmišljajući o njima, kao govor, određuju naše gledanje i kretanje kroz prostor, i utiču na njegov doživljaj, osjećaj sigurnosti i komfora. 

Konferencija preispituje naučna, odnosno tehnološka dostignuća i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje, primjene i oblikovanja arhitektonskih ili građevinskih otvora. 

Cilj diskusije koja spaja pogled na prošlost, sadašnja dostignuća i buduće vizije o ovim arhitektonskim elementima je razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i otvaranje mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće saradnje. 

Više informacija o konferenciji možete pronaći u prilogu, kao i na internet stranici http://sfera2015.com/; uputstvo za registraciju mođete preuzeti, te  poslati sažetak i prijavu učešća, na http://sfera2015.com/registracija/, odnosno http://sfera2015.com/poziv/.


POZIV ZA APSTRAKTE
CALL FOR ABSTRACT

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4465/sfera-jpg-2-_1_.jpg