Navigacija
Viber X logo

Predsjednik Vlade RS i ministar prosvjete posjetili Studentski centar „Nikola Tesla“ i obišli gradilište Četvrtog paviljona

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar prosvjete i kulture Dane Malešević posjetili su 09. juna 2015. godine Studentski centar „Nikola Tesla“, te obišli gradilište Četvrtog paviljona za smještaj studenata. 

Goste su primili i upoznali ih sa tokom gradnje pomenutog objekta, direktor Centra Zoran Babić i rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Stanko Stanić sa saradnicima. 

 

Nakon sastanka u prostorijama Centra, rektor Stanić je izrazio zadovoljstvo što je u poziciji da predsjednika Vlade RS  upozna da radovi na Četvrtom paviljonu teku u skladu sa potpisanim ugovorom. „To znači da će građevinski radovi biti okončani do kraja mjeseca, nakon čega slijedi opremanje. Uvjereni smo da će studenti našeg univerziteta sa početkom nove školske godine moći da računaju na smještaj u ovom objektu za čiju je izgradnju  Vlada RS izdvojila 6.2 miliona maraka“, rekao  je rektor Stanić, naglašavajući da je zadovoljan kako vlada RS prati realizaciju razvojnih projekata  i programa Univerziteta u Banjoj Luci. 

Rektor je takođe dodao da je posjeta gospođe Cvijanović bila prilika da Univerzitet u Banjoj Luci kandiduje i neke druge projekte koje u narednom periodu uz podršku Vlade RS ima namjeru realizovati, što se prije svega odnosi na završetak gradnje objekta Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta , izgradnju objekta Šumarskog fakulteta, kao i dodjeljivanje hotela „Krajina“ na korištenje Univerzitetu. 

 

Predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović je istakla da joj je „drago što je u prilici da vidi da građevinski radovi  teku prema planiranoj dinamici, tim prije što je Vlada RS postavila vrlo ambiciozne ciljeve ne samo kada je u pitanju ovo gradilište,  nego i kada su u pitanju i druge lokacije za smještaj studenata u Republici Srpskoj“. 

„Kada je riječ o Četvrtom paviljonu cilj je bio da u oktobru ove godine 280 studenata može ući u objekat koji će  ispunjavati sve potrebne standarde  i ja sam naravno  zadovoljna što se taj cilj ispunjava“ istakla je gospođa Cvijanović podsjećajući da je Vlada nedavno donijela odluku o pokretanju procedure opremanja Četvrtog paviljona, kao i prostora za smještaj studenata Bogoslovskog  fakulteta u Foči  i studentskih domovi na Palama. „To bi trebala biti jedna zaokružena priča, a mene raduj što vidim da se ovdje ide nekoliko koraka prije nego na drugim mjestima, tako da nećemo čekati jedni druge već ćemo provoditi proceduru kako bi došli do pomenutog cilja- da u oktobru 2015. Četvrti paviljon bude potpuno spreman da primi svoje stanare“, istakla je Željka Cvijanović.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4321/pocetna.jpg