Navigacija
Viber X logo

Konkurs za Program tajvanskih stipendija

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Otvoren je poziv za Program tajavanskih stipendija koji sponzoriše Ministarstvo spoljnih poslova Kine na Tajvanu. 

Ovaj program pokrenut je sa ciljem da se istaknuti međunarodni stručnjaci i naučnici podstaknu da sprovode napredna istraživanja i studije na univerzitetima, fakultetima i istraživačkim ustanovama Tajvana. Teme istraživanja treba da budu vezane za Republiku Kinu (Tajvan), pacifičku regiju Azije, sinologiju ili druge relevantne teme unutar humanističkih nauka. 

Odabrani kandidati primaće mjesečnu stipendiju u iznosu od 50.000 do 60.000 novih tajvanskih dolara (1.430 do 1.700 evra, zavisno od kursa valute), a takođe će im biti refundirani troškovi povratne avionske karte u ekonomskoj klasi. 

Period istraživanja može biti od 3 do 12 meseci tokom 2016. godine.

Kandidati treba da ispune prijavu na internet stranici, najkasnije do  30.06.2015. godine. Pored toga, kandidati treba da pošalju poštom odštampanu prijavu, biografiju (uključujući listu objavljenih publikacija), plan istraživanja (ne više od tri stranice) i dva pisma preporuke, ne kasnije od 30.06.2015. godine, na sledeću adresu:

Taipei Representative Office in Hungary
1088 Budapest, Rakoczi ut. 1-3
Hungary)

Do kraja oktobra 2015. godine, Kancelarija tajvanskog predstavnika u Mađarskoj objaviće spisak odabranih kandidata za tajvanske stipendije. Kandidati će morati da pronađu instituciju za svoje istraživanje na Tajvanu, kao i da predaju potvrdu o saglasnosti od strane iste. 

Više informacija možete pronaći na internet stranici: http://taiwanfellowship.ncl.edu.tw

Takođe, možete kontaktirati i Kancelariju tajvanskog predstavnika u Mađarskoj putem sledeće adrese elektronske pošte:scholarship@tro.hu

Tajvanske stipendije – Taiwan Fellowship

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4325/taiwan.jpg