Navigacija
Viber X logo

Aktivnosti Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci povodom obilježavanja Svjetskog dana muzike

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci šesti put po redu uzima učešće u obilježavanju Svjetskog dana muzike u našem gradu. Tim povodom predviđeno je više događaja, naime u petak 19.06.2015. godine sa početkom u 13:00 časova u Kamernoj sali Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci organizuje se Okrugli sto na temu MUZIČKA AUTORSKA PRAVA U BIH I REGIONU-NEDOUMICE I IZAZOVI (dodatne informacije u prilogu).

Centralno dešavanje je 21.06.2015. godine ispred Gradske uprave Banja Luka u Gospodskoj ulici u periodu od 18:30 do 23:00 časa, kada će  profesori i studenti Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci i njihovi gosti obilježiti
Svjetski dan muzike, koji se već punih 33 godine zvanično proslavlja u više od stotinu zemalja svijeta. Gosti su:Udruženje pjevača operske muzike „Figaro“, Gradski tamburaški orkestar Banja Luka i  Krajiški trubači (program je u prilogu).

U ponedeljak 22.06.2015. godine s početkom u 19:30 u Kamernoj sali Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci  održaće se koncert prof. Snježane Popović-Vuleta, klavir i Borisa Dukića, klarinet. Nastupiće  i studenti u klasi prof. Snježane Popović-Vuleta.

Praznik muzike je počeo da se proslavlja  1982. godine, na inicijativu Ministarstva kulture Francuske . Na taj dan, kao i prethodne tri godine, želimo da muzikom «obojimo» naš Grad i da se muzika čuje i sa onih mesta sa kojih ljudi obično ne mogu da je čuju. 

Okrugli sto

Svjetski dan muzike 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4353/logoAU.png