Navigacija

Naučno-stručni skup "Savremena teorija i praksa u graditeljstvu"

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, zajedno sa Ministarstvom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Vlade Republike Srpske, Privrednom komorom Republike Srpske, Javnom ustanovom Institut za ispitivanje materijala i konstrukcija Republike Srpske i Zavod za izgradnju a.d. Banja Luka, organizuje XI međunarodni naučno-stručni skup „SAVREMENA TEORIJA I PRAKSA U GRADITELJSTVU“ koji će biti održan 14. i 15. maja 2015. godine u Svečanoj sali zgrade Vlade Republike Srpske. Pokrovitelji naučno-stručnog skupa su Vlada Republike Srpske, Grad Banja Luka i Radio-televizija Republike Srpske kao medijski pokrovitelj.

Na skupu će biti prezentovan veliki broj naučnih i stručnih radova iz oblasti urbanizma, arhitekture, građevinarstva, komunalne infrastrukture, geotehnike, zemljotresnog inženjerstva, građevinske fizike, eneregtske efikasnosti, ekologije, savremenih materijala i tehnologija građenja. Zastupljeni su i radovi iz primjenjene geodezije, šumarstva, mašinstva i elektrotehnike. Određeni broj radova posvećen je i graditeljskim problemima u izvanrednim situacijama, u kontekstu katastrofalnih poplava u Republici Srbiji i Republici Srpskoj u maju 2014. godine.

Ovdje možete preuzeti više informacija o naučno-stručnom skupu:
http://aggfbl.org/xi-medjunarodni-naucno-strucni-skup-savremena-teorija-i-praksa-u-graditeljstvu/


U okviru programa naučno-stručnog skupa organizovane su promocije dvije publikacije nastavnika Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Riječ je promocijama knjiga Fizika zgrada doc. dr Biljane Arnautović i Gradovi u promjenama, urbane forme, transformacije, uticaji doc. dr Brankice Milojević. Kao jednom od organizatora, sada već tradicionalnog naučno-stručnog skupa, biće nam veoma drago ako nam se pridružite u razmjeni mišljenja, informacija, znanja i iskustava. Naučno-stručni skup je ove godine sastavni dio programa obilježavanja 40 godina rada Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4167/agf.gif