Navigacija
Viber X logo

Delegacija Univerziteta u Poatjeu posjetila Univerzitet u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Delegacija Fakulteta književnosti i jezika Univerziteta u Poatjeu, Francuska, koju su činili prof. dr Sanja Bošković-Danojlić, prof. dr Elen Karpentije i prof. dr Fredeirikos Valetopulos, rukovodilac centra za izučavanje francuskog kao stranog jezika, boravila je 14. 05. 2015. godine u posjeti Univerzitetu u Banjoj Luci.

Delegacija Univerziteta u Poatjeu posjetila Univerzitet u Banjoj Luci

Goste sa Univerziteta u Poatjeu sa kojim naš univerzitet ostvaruje uspješnu saradnju uspostavljenu 2012. godine, u Rektoratu Univerziteta primila je prorektor za međunarodnu saradnju prof. dr Valerija Šaula.

Sastanku su prisustvovali i prof. dr Simo Jokanović, prorektor za nastavu i studentska pitanja i Jelena Rožić viši stručni saradnik za međunarodnu saradnju, kao i predstavnici studijskog programa za francuski jezik i književnost Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci : doc. dr Radana Lukajić, šef studijske grupe, mr Dragana Lukajić, viši asistent i stručnjak iz oblasti lingvistike, mr Jelena Ristanović Kuprešak, viši asistent iz oblasti metodike nastave i Anja Bundalo ma, koordinator za međunarodnu saradnju Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Prof. dr Valerija Šaula je zahvalila na naporima koje predstavnici Univerziteta u Poatjeu čine na razvoju i unapređenju saradnje sa Univerzitetom u Banjoj Luci, a pogotovo sa studijskim programom -francuski jezik i književnost Filološkog fakulteta Univerziteta, te upoznale goste da je Senat Univerziteta u Banjoj Luci dao saglasnost za obnovu sporazuma o saradnji dva univerziteta.

Delegacija Univerziteta u Poatjeu posjetila Univerzitet u Banjoj Luci

Predstavnici Fakulteta književnosti i jezika Univerziteta u Poatjeu upoznali su domaćine sa aktivnostima koje je ovaj fakultet, u saradnji sa našim Filološkim fakultetom, voljan preduzeti u cilju inoviranja i unapređenja studijskog programa francuski jezik i književnost Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Kako su pojasnili, na ovaj način bi se postigla veća kompatibilnost sa istoimenim studijskim programom na Univerzitetu u Poatjeu, kao i ostalim studijskim programima za francuski jezik u Evropskoj uniji, što bi našim studentima u značajnoj mjeri olakšalo uključivanje na master studije francuskogjezika u Francuskoj i ostatku EU. U tom smislu ovaj francuski univerzitet napravio je specifičnu stipendiju za studente francuskog jezika Univerzitetu u Banjoj Luci i već od septembra jedan naš student će imati priliku da ode na master studije u Poatjeu i provede tamo jedan semestar.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima realizacije zajedničkih projekata u okviru Erasmus + programa, za šta je izražena obostrana spremnost, a predstavnici Univerziteta u Banjoj Luci su izrazili očekivanje da će i nadležna univerzitetska tijela podržati ideje koje su iznijeli profesori Univerziteta u Poatjeu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4210/Univerzitet-mala.gif