Navigacija
Viber X logo

Predavanje profesora Vasilisa K. Fuskasa na Fakultetu političkih nauka - 17.04.2015.

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Institut za društvena istraživanja Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci organizuje predavanje na temu “Grčka, finansijalizacija i Evropska unija”, koje će održati profesor Vasilis K. Fuskas sa Univerziteta u Istočnom Londonu.



Predavanje će se održati u petak, 17. aprila 2015. godine na Fakultetu političkih nauka u učionici 201 sa početkom u 11 sati. Ulaz je slobodan i otvoren za sve zainteresovane.

Vasilis K. Fuskas je profesor na predmetu međunarodne politike i ekonomije na Univerzitetu u Istočnom Londonu. Objavio je niz radova na temu međunarodne politike i ekonomije, koji su prevedeni na više od deset jezika. Osnivač je časopisa “Journal of Balkan and Near Eastern Studies”. Prof. Fuskas je takođe i član Komiteta za spoljnu politiku i odbranu trenutno vladajuće koalicije Siriza u Grčkoj.

Tema predavanja je aktuelna, predavač se ne fokusira samo na efekte širenja globalne ekonomske krize kroz bankarski sektor, nego objašnjava ulogu globalizacije, evropskih integracija i promjene moći u tzv. “globalnom Istoku”. Predavanje se oslanja na primjer grčke dužničke krize koja nije prijetnja samo Evropskoj uniji, nego sigurnosti cjelokupnog Evro-atlantskog svijeta.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4124/15-mala.gif