Navigacija
Viber X logo

Poziv za prijavu na jednodnevne orijentacione treninge u okviru projekta USAID MEASURE BiH

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U cilju predstavljanja projekta pod nazivom Monitoring and Evaluation Support Activity (MEASURE-BiH), kojeg provodi U.S. Agency for International Development in Bosnia and Herzegovina (USAID/BiH) tokom maja mjeseca na Univerzitetu u Banjoj Luci, Sveučilištu u Mostaru i Ekonomskoj školi u Sarajevu, biće održani jednodnevni orijentacioni trenizi za kandidate zaintersovane za program obuke koja se nudi u okviru ovog projekta.

MEASURE BiH je petogodišnji program obuke koji bi trebao da okupi najbolje mlade istraživače iz oblasti društvenih nauka sa univerziteta u BiH, kao i drugih institucija. Tokom tog perioda polaznici bi kroz teorijsku i praktičnu obuku, odnosno treninge vođene od strane eminentnih profesora i iskusnih analitičara javnih politika sa vodećih univerziteta iz SAD, bili osposobljeni da provode visokokvalitetna istraživanja u oblasti društvenih nauka, da vrše analizu javnih politika i evaluaciju programa i projekata.

Pomenuti jednodnevni treninzi na kojima će potencijalnim učesnicima obuke biti predstavljene prve dvije godine cjelokupnog programa obuke, te ciljevi projekta biće održani prema sljedećem rasporedu:
-18 maj 2015, Ekonomska škola, Sarajevo
- 20 Maj 2015, Univerzitet u Banjoj Luci, Banja Luka
- 22 maj 2015, Sveučilište u Mostaru, Mostar

Rok za prijavu je petak, 8. maj 2015. godine.

Prijave se vrše onlajn na : registration@measurebih.com

Prisustvovanje treningu je besplatno, a neophodno je da zanteresovani kandidati raspolažu znanjem engleskog jezika.
Po završetku ovog uvodnog treninga, svi zainteresovani učesnici će biti pozvani da se prijave za višegodišnji program obuke MEASURE-BiH.

Više informacija u priloženom dokumentu ili u kontaktu sa kancelarijom USAID MEASURE BiH na: contacts@measurebih.com i broj telefona ++387 33 941 673.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4142/Untitled-3.gif