Navigacija
Viber X logo

Ljetni kurs Diplomatske akademije u Beču

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Diplomatska akademija u Beču i ove godine organizuje ljetni kurs njemačkog jezika i austrijske kulture i civilizacije. Kurs će se održati u periodu od 03. do 28. augusta 2015. godine na Diplomatskoj akademiji u Beču.

U okviru kursa se nudei nastava njemačkog jezika za polaznike svih nivoa znanja, kako za početnike i osobe koje raspolažu prosječnim znanjem jezika, tako i polaznike koje svoje jako dobro znanje njemačkog jezika žele dodatno usavršiti. Studenti u okviru dijela programa ljetnog kursa koji je se bavi kulturom i civilizacijom moći će steći znanje o politici, istoriji, privredi i kulturi Austrije.

Svi nivoi će u prijepodnevnim časovima imati četiri sata jezičke nastave. U zavisnosti o odabranom tipu kursa u poslijepodnevnim časovima će se održavati izlaganja/predavanja, istraživanje u vezi sa unaprijed određenom temom, kreativne jezičke vježbe, ekskurzije i slobodne aktivnosti. Dodatno postoji i mogućnost polaganje ispita za sticanje Austrijske jezične diplome (ÖSD).

Više informacija o ljetnom kursu njemačkog jezika i austrijske kulture i civilizacije te rokovima za prijavu možete naći na veb–stranici Diplomatske akademije u Beču: https://www.da-vienna.ac.at/de/programme/sommerkurs

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4151/logo.gif