Navigacija
Viber X logo

U Narviku održan sastanak Upravnog odbora projekta BANOROB

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U norveškom gradu Narviku 20.03.2015. godine održan je sastanak Upravnog odbora međunarodnog projekta iz oblasti robotske tehnologije skraćenog naziva BANOROB (Bosnian-Norwegian research based innovation for development of new, environmental friendly, competitive robot technology for selected target groups), koji finansira Vlada Kraljevine Norveške.

U NARVIKU ODRŽAN SASTANAK UPRAVNOG ODBORA PROJEKTA BANOROB

U radu sastanka učestvovali su članovi Upravnog odbora: prof. dr Bjornar Storeng (Bjørnar Storeng), direktor Univerzitetskog koledža iz Narvika, prof. dr Bjorn Solvang (Bjørn Solvang), dekan Mašinskog fakulteta Univerzitetskog koledža iz Narvika, prof. dr Valerija Šaula i prof. dr Simo Jokanović, prorektori Univerziteta u Banjoj Luci, zatim dr Gabor Zibig (Gabor Sziebig) i Helge Lagard (Helge Lagaard), saradnici na Projektu sa norveške strane, te mr Branislav Sredanović, viši asistent, učesnik u provođenju Projekta na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Tokom sastanka su predstavljeni finalni rezultati Projekta i razgovarano o mogućnostima nastavka saradnje kroz pripremu novih projekata koji bi se podnijeli nadležnom odboru za visoko obrazovanje, naučni rad i razvoj Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Norveške (HERD/ICT).
U NARVIKU ODRŽAN SASTANAK UPRAVNOG ODBORA PROJEKTA BANOROB

Delegaciji Univerziteta u Banjoj Luci je predstavljena nova oprema na Mašinskom fakultetu Univerzitetskog koledža u Narviku tj. najsavremeniji petoosni obradni centar.

Tokom boravka u Narviku delegacija Univerziteta u Banjoj Luci je imala zadovoljstvo da razgovara i sa Tanjom Kerezović, koja trenutno studira na master studijima iz oblasti mašinstva na Univerzitetskom koledžu u Narviku. Tanja Kerezović je diplomirala na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, a prethodno je u dva navrata, preko projekta BANOROB, boravila u studentskoj razmjeni na Univerzitetskom koledžu u Narviku. Dekan Mašinskog fakulteta tog univerziteta prof. dr Bjorn Solvang je, sa posebnim zadovoljstvom, konstatovao da je Tanja Kerezović najbolji student u svojoj klasi, što je prvenstveno rezultat njenog odgovornog i predanog rada na izvršavanju fakultetskih obaveza, ali takođe i priznanje kvalitetu nastavnog rada na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4086/02-mala.gif