Navigacija
Viber X logo

Prezentovan USAID MEASURE BIH projekat

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci 18. marta održan je sastanak na kome su predstavnici IMPAQ international gđa Randal Thompson i g. Edis Brkić predstavili projekat USAID MEASURE BIH. Sastanku su prisutvovali prorektor za naučno-istraživački rad Univerziteta prof. dr Milan Mataruga, kao i profesiri i saradnici sa fakulteta iz oblasti društvenih nauka Univerziteta u Banjoj Luci.

Prezentovan USAID MEASURE BIH projekat

Riječ je o petogodišnjem projektu koji bi okupio najbolje mlade istraživače iz oblasti društvenih nauka sa univerziteta u BiH, kao i drugih institucija, a tokom kojeg bi oni kroz teorijsku i praktičnu obuku, odnosno treninge vođene od strane eminentnih profesora i iskusnih analitičara javnih politika sa vodećih univerziteta u USA, bili osposobljeni da provode visokokvalitetna istraživanja u oblasti društvenih nauka, analiza javnih politika i evaluacija programa i projekata.

Prezentovan USAID MEASURE BIH projekat

Zainteresovani istraživači moći će aplicirati za učešće u projektu u septembru ove godine, kada će biti održani jednodnevni seminari po regionalnim centrima RS i BiH (Banja Luka, Sarajevo, Mostar, Bijeljina...).

Predstavnici Univerziteta u Banjoj Luci na čelu sa prorektorom Matarugom izrazili su zainteresovanost za učešće Univerziteta u ovom projektu i spremnost za dalju saradnju sa IMPAQ International u cilju njegove realizacije.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4061/USAID-mala.gif