Navigacija
Viber X logo

Dodijeljene Huawei stipednije studentima Univerziteta u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U Rektoratu Univerziteta u Bѕnjoj Luci, 23. februara 2015. godine upriličeno je uručenje Huawei stipednija studentima Univerziteta: Tatjani Stjepanović (AGGF), Marini Banjac (Mašinski fakultet), Vanji Karan (Elektrotehnički fakultet), Lani Šauli (Filološki fakultet) i Alaksandri Babić (Ekonomki fakultet), koji su u prethodnoj školskoj godini pokazali izuzetne rezultate i zabilježili visok prosjek.

Dodijeljene Huawei stipednije studentima Univerziteta u Banjoj Luci

Pomenuti studenti izabrani su među drugim prijavljenim kandidatima na konkursu raspisanom u toku prošle godine, a shodno Pravilniku o postupku i uslovima dodjele Huawei stipendija studentima Univerziteta u Banjoj Luci kojim je između ostalog predviđeno da kandidati moraju imati ukupnu prosječnu osjenu iz prethodnih godina studija 8,00 i više, te da nisu obnavljali godinu studija na koju su upisani.

Dodijeljene Huawei stipednije studentima Univerziteta u Banjoj Luci

Na stastanku upriličenom u Rektoratu dobitnike stipendija primili su prof. dr Draško Marinković prorektor za kadrovska i materijalan pitanja i ujedno predsjednik Komisije za dodjelu Huawei stipendija , prof. dr Milan Mataruga prorektor za naučno-istraživački rad, te Jelena Rožić stručni saradnik za međunarodnu saradnju na Univerzitetu.

Uručujući im stipednije i čestitajući na postignutim rezultatima,oni su podsjetili stipendiste da je riječ o visokokonkurentnim stipendijama koje će im predstavljati značajnu referencu u budućem radu i školovanju.

Dodijeljene Huawei stipednije studentima Univerziteta u Banjoj Luci

Dobitnici stipendija su se zahvalili , te u razgovoru sa domaćinima iznijeli svoja iskustava u dosadašnjem školovanju , kao i planove kada je riječ o budućoj karijeri i stručnom usavršavanju, s obzirom da su mahom priveli kraju osnovne studije na svojim fakultetima.

Na sastanku je obostrano izraženo očekivanje da će studenti Univerziteta u Banjoj Luci i ubuduće koristiti ovu mogućnost stipendiranja koja je proistekla iz Ugovora koji je Univerzitet potpisao 2010. godine sa multinacionalnom telekomunikacionom kompanijom Huawei.

Dodijeljene Huawei stipednije studentima Univerziteta u Banjoj Luci

Pomenutim ugovorom predviđeno je da će u narednih osam godina počevši od 2010, kompanija Huawei dodjeljivati po pet stipendija najboljim studentima Univerziteta u Banjoj Luci koji ispunjavaju navedene uslove iz Pravilnika i pri tome ne primaju stipendiju od drugog davaoca.

Ova stipendije poznata je i kao NOVUM nagrada, a kompanija Huawei koja je odavno prepoznala značaj ulaganja u obrazovanje mladih ljudi, ustanovila ju je upravo da bi podstakla i nagradila najbolje studente na odabranim Univerzitetima.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4015/h1-mala.gif