Navigacija
Viber X logo

Treća međunarodna škola ljudskih prava i socijalnog preduzetništva u Mostaru

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Treća međunarodna škola ljudskih prava i socijalnog preduzetništva će se održati od 26. maja do 06. juna 2015. u Mostaru u saradnji Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i Buskerud i Vestfold univerzitetskog koledža iz Norveške.

Na ljetnu školu se mogu prijaviti studenti koji studiraju na Buskerud i Vestfold univerzitetskom koledžu i njihovim partnerskim institucijama, te studenti Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i njegovih partnera sa Balkana, među koje je i Univerzitet u Banjoj Luci. Predavanja su prilagođena studentima dodiplomskog studija koji studiraju društvene nauke, pravo ili političke nauke.

Jedini preduslov za apliciranje jeste sposobnost aktivnog učešća u radu i vođenja diskusija na engleskom jeziku kao i čitanje tekstova na engleskom jeziku.

Za učešće u školi ne treba plaćati posebnu školarinu. Putne troškove i troškove smještaja snose sami studenti.
Zainteresovani treba da popune aplikacijski formular i pošalju ga zajedno sa prepisom ocjena na utenlandsstudier@hbv.no ili international@hbv.no
Rok za slanje aplikacija je 01. april 2015.

Sve informacije o ljetnoj školi, načinu apliciranja i aplikacijski formular nalaze se na: www.hbv.no/studietilbud/statsvitenskap/international-summer-school-in-mostar

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3894/Mostar.png