Navigacija
Viber X logo

Delegacija Šinšu univerziteta iz Japana u radnoj posjeti Univerzitetu u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U cilju uspostavljana akademske saradnje i razmjene između Univerziteta u Banjoj Luci i Šinšu univerziteta iz Japana (Shinshu University), u radnoj posjeti Univerzitet u Banjoj Luci 12. januara 2015. godine boravila je delegacija pomenutog japanskog Univerziteta koju su činili prof. dr Kiyoshi Tanaka, direktor Centra za međunarodnu saradnju i prof. dr Katsumi Kaneko iz Centra za energiju i nauke iz oblasti zaštite okoline.

Delegacija Šinšu univerziteta iz Japana u radnoj posjeti Univerzitetu u  Banjoj Luci

Sastanku u Rektoratu prisustvovala je i doc. dr Suzana Gotovac-Atlagić, a goste je primila i poželjela im dobrodošlicu na Univerzitet, prorektorica za međunarodnu saradnju prof. dr Valerija Šaula.

Tema sastanka je bila potpisivanje memoranduma o saradnji i odgovarajućih sporazuma između ove dvije visokoškolske institucije koji bi bili polazna osnova za buduću razmjenu profesora i studenata i zajednički rad na projektima od obostranog interesa.

Profesor Tanaka je informisao prorektoricu Šaulu da su na Šinšu univerzitetu već započete aktivnosti na pripremi jednog takvog projekta, koji bi mogao biti realizovan na osnovu budućeg memoranduma o saradnji i koji bi kroz zajednički rad akademskog osoblja dva univerziteta trebao dovesti do rješenja jednog značajnog ekološkog problema.

Delegacija Šinšu univerziteta iz Japana u radnoj posjeti Univerzitetu u  Banjoj Luci

Zahvalivši se na iskazanom interesu za uspostavljanje saradnje sa Univerzitetom u Banjoj Luci, prorektorica Šaula je istakla da je želja za saradnjom obostrana, te najavila da će u najskorije vrijeme biti pokrenuta formalna procedura za davanje saglasnosti na potpisivanje memoranduma i sporazuma o saradnji sa Šinšu univerzitetom od strane nadležnih univerzitetskih tijela.

Prorektorica Šaula se posebno zahvalila na iskazanoj namjeri predstavnika japanskog univerziteta da upravo Univerzitet u Banjoj Luci bude polazna tačka za širenje dalje saradnje sa univerzitetima na Zapadnom Balkanu.

Više informacija o Šinšu univerzitetu može se pronaći na: http://www.shinshu-u.ac.jp/

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3880/12_01_mala.png