Navigacija
Viber X logo

Studenti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci u studijskoj posjeti Nišu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U cilju stvaranja, očuvanja i jačanja jedinstvenog srpskog kulturnog, naučnog i akademskog područja, Savez studenata Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci podržan od strane Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske organizovao je, u periodu od 12. do 14. decembra, posjetu gradu Nišu i Filozofskom fakultetu Univerziteta u Nišu. U delegaciji iz Banjaluke bili su i članovi Udruženja studenata istorije „ Dr Milan Vasić“.

Studenti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci u studijskoj posjeti  Nišu

Tokom ove studijske posjete, između ostalog, potpisan je Ugovora o saradnji između Saveza studenata Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu i Saveza studenata Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, kojim je predviđena saradnja i zajedničko djelovanje dvije studentske organizacije u različitim oblastima.

Studenti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci u studijskoj posjeti  Nišu

Boravak u Nišu studenti iz Banje Luke iskoristili su i za upoznavanje sa kulturno-istorijskim znamenitostima ovog grada kao što su: zgrada starog Načelstva u Nišu u kojoj je smješten Rektorat Univerziteta, gradska tvrđava, spomen-memorijal Bitke na Čegru, Ćele-kula i kompleks Prizrenske Bogoslovije (od 1999. u Nišu) kao i stratište iz Drugog svjetskog rata na brdu Bubanj. Takođe, studneti su imali priliku da posjete izložbu „Niš - ratna prestonica Srbije 1914-1915.“ i kompleks Logora na Crvenom krstu iz Drugog svjetskog rata.

Više detalja o studijskoj posjeti studenata Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci Nišu možete saznati na sljedećem linku: http://istorijabl.weebly.com/1053108610741086108910901080/-12-14-2014

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3845/Studentska_posjeta_mala.png