Navigacija

Promocija stipendija programa ERASMUS MUNDUS na Univerzitetu u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dana 24.12.2014. godine na Univerzitetu u Banjoj Luci održana je promocija stipendija iz programa Erasmus Mundus.Prezentacije o programima razmjene i stipendijama, odnosno o vrstama, oblastima i mogućnostima u međunarodonoj saradnji, te o programu Erasmus Mundus i odobrenim projektima, održala je Jelena Rožić, stručni saradnik za međunarodnu saradnju Univerziteta.

Više od 60 studenata, saradnika i nastavnika interesovalo se o uslovima i načinu prijave za stipendije.Svoja iskustva sa publikom podijelilo je i 5 korisnika stipendija ovog programa, koji su dio svog akademskog obrazovanja proveli u Sloveniji, Austriji, Italiji i Holandiji, a to su: doc. dr Igor Todorović, Zvjezdana Marković, Tijana Marić i Milana Damjenić, kao i Bartolomej Bžežina, student iz Poljske, trenutno na razmjeni korz program Erasmus Mundus na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Univerzitet u Banjoj Luci u programu Erasmus Mundus učestvuje od akademske 2011/12. godine. Do sada je u programu uspješno učestvovalo 35 studenata, 7 zaposlenih nastavnika/saradnika i 1 službenik iz administracije Univerziteta u Banjoj Luci.Uspjeh našeg Univerziteta da se uključi u ovaj i druge programe zavisi i od kvaliteta naših studenata i osoblja, te kvaliteta informacija koje će oni dobiti u cilju pripreme za podnošenje prijave.

Erasmus Mundus projekti u kojima Univerzitet u Banjoj Luci učestvuje kao partner su: JoinEU-SEE>PENTA, SUNBEAM i EUROWEB+, a pored ova tri projekta odobrena su još tri na koje mogu da se prijave i studenti i zaposleni našeg Univerziteta iako Univerzitet nije partner, a to su: GreenTECH, SIGMA Agile i ERAWEB.

Internet stranice projekata, na kojima možete da pronađete sve informacije o uslovima i načinu prijave su:

JoinEU-SEE>PENTA: http://www.joineuseepenta.eu/

SUNBEAM: http://www.sunbeam.univpm.it/EN/home

EUROWEB+: http://www.mrtc.mdh.se/eurowebplus

SIGMA Agile: http://portal.uw.edu.pl/web/sigma/
 

GREENTech: http://green-tech-wb.uvigo.es/

ERAWEB: http://erasmus-westernbalkans.eu/

Rokovi za prijavu su:

JoinEU-SEE>PENTA

Rok 01.02.2015. godine

SUNBEAM

Poziv bi trebao da bude otvoren do polovine januara i ostaje otvoren najmanje 45 dana.

EUROWEB+

Rok 15.02.2015. godine

SIGMA Agile

Rok 10.02.2015. godine

GREENTech

Rok 20.02.2015. godine

ERAWEB

Otvara se 06.01.2015. godine

Rok 18.03.2015. godine

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3859/01-mala.png