Navigacija
Viber X logo

Prijave za ferijalni rad u SR Njemačkoj u 2015. godini

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine uputila je poziv zainteresovanim studentima upisanim na univerzitete u Bosni i Hercegovini da dostave prijave za rad u SR Njemačkoj tokom ljetnog raspusta u 2015. godini u okviru Programa ferijalnog rada koji se odvija u saradnji sa Centralnim uredom za posredovanje u zapošljavanju stručne radne snage iz inostranstva (ZAV) Savezne agencije za rad SR Njemačke.



Odobrena kvota za Bosnu i Hercegovinu za 2015. godinu je 150 studenata, od čega je studentima univerziteta u Republici Srpskoj dodijeljeno 49 mjesta.

Na ovaj poziv mogu se prijaviti isključivo redovni studenti univerziteta u Bosni i Hercegovini koji nisu upisani u posljednju godinu studija. Ostali uslovi su da:
studenti trebaju dobro vladati njemačkim jezikom; da moraju biti spremni da rade u SR Njemačkoj najmanje dva mjeseca; ne bi se trebali ograničavati na neku regiju ili mjesto u kojem žele raditi i trebali bi biti spremni za rad u što više branši.

Studenti sa univerziteta u Republici Srpskoj prijave dostavljaju prema sjedištu fakulteta u odgovarajućoj filijali Zavoda ili putem pošte na adresu:
Zavod za zapošljavanje Republike Srpske
Srpskih ratnika 30, Pale
ili putem mejl adrese aktivnemjere@zzzrs.net

Svoje prijave studenti mogu dostavljati i direktno Agenciji za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine na adresu:
Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine,
Đoke Mazalića 371000 Sarajevo
Sa naznakom „Prijava za Ferijalni rad u SR Njemačkoj 2015“

Rok za dostavljanje prijava je utorak, 10.02.2015. godine.

Više o načinu apliciranja, o tome šta prijava mora da sadrži i kriterijumima koji će se primjenjivati pri odabiru kandidata možete saznati iz priloženih dokumenata.

Javni poziv 

Bewerbung 2015

Immatrikulationsbescheinigung (Uvjerenje o upisu)

Arbeitsmarktzulassung

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3868/logo-njemacka.png