Navigacija
Viber X logo

Kristalna plaketa Svjetskog bijenala studentskog plakata Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci

Akademija umjetnostiOpšte

Na svečanost upriličenoj17. decembra u Master hali Novosadskog sajma povodom desetogodišnjice osnivanja Bijenala studenstkog plakata i fotografije i otvaranja šeste po redu izložbe plakata, Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci dodijeljeno je posebno priznanje - Kristalna plaketa Bijenala. Plaketa je uručena dekanu Akademije, prof. dr Luki Kecmanu i simbol je dobre dugogodišnje saradnje Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci i Akademije umetnosti u Novom Sadu, koja se ogleda i u organizaciji izložbi Svjetskog bijenala studentske fotografije i plakata.

Podsjećanja radi, izložbe fotografije i plakata svake godine se naizmjenično organizuju, pa je tako prošle godine bila organizovana izložba četvrtog Svjetskog bijenala studentske fotografije u Novom Sadu, koju je i banjalučka publika imala priliku da vidi ove godine u prostorijama Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci. 

Ovogodišnju, šestu po redu, izložbu studentskih plakata otvorio je prof. Zoran Krajišnik, dekan Akademije umetnosti u Novom Sadu. Blizu 2500 radova, koji su pristigli sa gotovo svih kontinenata, pokazuje kako se studenti različitih škola u savremenoj kulturi izražavaju kroz medij plakata.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3839/studentski-plakat-jpg_300.jpg