Navigacija
Viber X logo

Predavanje “Mogućnosti, prednosti i izazovi studiranja u SAD”

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Obavještavamo Vas da u okviru Sedmice međunarodnog obrazovanja, koja će trajati od 17. - 21. novembra 2014. godine, u saradnji sa Ambasadom SAD-a u BiH, organizujemo predavanje “Mogućnosti, prednosti i izazovi studiranja u SAD” , u utorak, 18. novembra 2014. godine, od 13.00 do 14.00 časova, u Sali za prezentacije u Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci.

Predavanje će biti održano na engleskom jeziku, a planirano je 30-minutno predavanje, te nakon toga razgovor i razmjena mišljenja i iskustva sa prisutnima.

Predavači su g-din Edvard Galager (Edward Gallagher), direktor Kancelarije američke ambasade u Banjoj Luci i njegova supruga Julija Galager (Julie Gallagher).

Ukratko o predavačima:

Edvard Galager, direktor Kancelarije američke ambasade u Banjoj Luci, je karijerni diplomata koji je do sada službovao u Iraku, Kamerunu i od kraja avgusta 2014. vodi banjalučku kancelariju Ambasade SAD u BiH. Prije toga je proveo 30 godina na službi u Vazduhoplovnim snagama SAD-a, kao pilot transportnih aviona, komandant eskadrile, te međunarodni oficir za političko-vojna pitanja. Penziju u vojnoj službi je dočekao 2006. na poziciji vojnog atašea SAD u Pragu, Češkoj Republici. Diplomirao je na Vazduhoplovnoj akademiji SAD, a magistrirao na Univerzitetu Džordžtaun.

Julija Galager je profesor engleskog jezika (engleski kao drugi jezik), koja je predavala engleski kao strani jezik na svim nivoima obrazovanja, počevši od predškolskog do univerzitetskog nivoa, te obrazovanja odraslih. Poslednje dvije obrazovne ustanove na kojima je predavala su Francuska gimnazija i Američka škola u Douali, Kamerunu. Prije toga je radila kao predavač na Univerzitetu Meksiko, Američkoj školi Berlin, te Univerzitetu Centralni Arkanzas. Diplomirala na Univerzitetu Viskonsin, a magistrirala na Univerzitetu Sjeverna Ajova.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3729/logouniblnews_t.jpg