Navigacija
Viber X logo

Počeo sastanak predsjedavajućih lokalnih komiteta Evropskog udruženja studenata elektrotehnike

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U Kampusu Univerziteta u Banjoj Luci 17.11.2014. godine počeo je sastanak predsjedavajućih/predstavnika lokalnih komiteta Evropskog udruženja studenata elektrotehnike (ECM-EESTEC Chairpersons’ Meeting).



Domaćin ovogodišnje jednonedjeljne manifestacije je Lokalni komitet (LK) Udruženja EESTEC Banja Luka, koji okuplja studente Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Otvarajući ovogodišnji sastanak, prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Banjoj Luci, prof. dr Valerija Šaula, je gostima iz dvadesetak evropskih zemalja predstavila organizaciju Univerziteta u Banjoj Luci i neke od aktivnosti međunarodne saradnje koje se realizuju na njegovim fakultetima.

Ona je podsjetila da je velika čast za Univerzitet u Banjoj Luci što može da ugosti strane studente okupljene u organizaciju koja njeguje usavršavanje znanja i vještina studenata koje su im potrebne za uključivanje u evropsko i svjetsko tržište rada nakon završetaka studija ali i promoviše međunarodnui saradnju, razmjenu radi stručne prakse i razvijanje prijateljskih odnosa sa svojim kolegama iz drugih evropskih država.



Prof. dr Valerija Šaula je posebno pohvalila napore studenata Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, članove EESTEC LK Banja Luka, koji su svojim desetogodišnjima radom i uspješnim aktinostima pronijeli dobar glas o svom univerzitetu širom Evrope, zahvaljujući čemu je LK Banja Luka i dobio povjerenje da organizuje ovogodišnji sastanak, koji je jedan od događaja najvišeg međunarodnog ranga na Univerzitetu u Banjoj Luci.

Tokom cjelonedeljnog rada, studenti će učestvovati u radu Generalne skupštine Evropskog udruženja (EESTEC) i njegovih sekcija, organizovati radionice za svoje članove i druge studente, te se susresti sa predstavnicima poslovnog okruženja regije Banja Luka.
Na http//ecm2014.com možete saznati više o ovogodišnjem ECM sastanku.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3733/17_01_01.png