Navigacija
Viber X logo

Danas počinje Festival nauke

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić otvoriće danas u Banjaluci Festival nauke, koji se u organizaciji resornog ministarstva održava četvrti put.

Posjetioci će moći da vide demonstracije naučnih eksperimenata, prezentacije dostignuća iz naučnih oblasti, zanimljivosti iz svijeta nauke i inovacija, kao i niz drugih interesantnih sadržaja, najavljeno je iz Ministarstva nauke i tehnologije Srpske.

Tokom Festivala za učenike osnovnih škola, kao i djecu iz predškolskih ustanova biće organizovane i dvije radionice, te posjete planetarijumu. Organizatori su najavili i da na Festivalu nauke ove godine učestvuju predstavnici fakulteta Univerziteta u Banjaluci i to Prirodno-matematičkog, Arhitektonsko-građevinskog, Medicinskog fakulteta, kao i Visoke škole unutrašnjih poslova, Tehnološkog, Elektro-tehničkog, Šumarskog i Filozofskog fakulteta.

Sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu na Festivalu učestvuju predstavnici Tehnološkog fakulteta iz Zvornika, a biće prisutni i učenici i profesori Gimnazije Banjaluka, te predstavnici Centra za promociju nauke iz Beograda i "Dunav neta" iz Novog Sada.

Sadržaje festivala posjetioci će moći da vide u naredna dva dana, dok će trećeg dana festivala biti održana svečana akademija na kojoj se svake godine dodjeljuju nagrade za najbolji naučni časopis i knjigu, najbolju naučno-istraživačku instituciju i najbolje mlade istraživače.

Svečano otvaranje festivala biće održano danas u Domu omladine u Banjaluci sa početkom u 10.00 časova.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3715/FN.png