Navigacija
Viber X logo

Predstavnik italijanske firme DAL CIN u radnoj posjeti Arhitektonsko- građevinsko-geodetskom fakultetu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U okviru ranije dogovorene saradnje između Arhitektonsko–građevinsko- geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i fabrike stolica iz Čelinca čiji je vlasnik italijanska firma DAL CIN sa sjedištem u Milanu, tehnički direktor DAL CIN grupe iz Italije g. Giancarlo Feleti, sa saradnicima boravio je 10. oktobra u radnoj posjeti AGGF-u.



Tom prilikom, zajedno sa dekanom prof.dr Milenko Stankovićem i predmetnim nastavnicima pregledao je studentske radove pristigle na interni konkurs otvoren za studnete arhitekture i sproveden u okviru nastavnog procesa na 3. godini na predmetu Arhitektura unutrašnjeg prostora, te izabrao najbolja rješenja koja će biti nagrađena.

Naime, studenti su imali zadatak da u toku semestra osmisle i dizajniraju stolice koje bi bile primjenjive za njihove potrebe u budućoj zgradi AGGF-a.



Oni su se prethodno, tokom svog obilaska fabrike u Čelincu u martu ove godine, upouznali sa prirodom materijala, principima i tehnologijom izrade stolica.

Svečana dodjela nagrada za najbolje radove planirana je za mjesec decembar u sklopu obilježavanja Dana Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta, kada će Fakultet ugostiti predstavnike ove ugledne kompanije, te eventualno dogovoriti nastavak saradnje uspostavljene u 2013/2014. akademskoj godini.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3654/IMG_5357-2.jpg