Navigacija
Viber X logo

Izašao prvi broj novina „Student BL“

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U izdanju Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci, protekle sedmice izašao je prvi broj novina „Student BL“.



Prvi broj novina „Student BL“ je zapravo uvodno izdanje u kome je predstavljen medijski centar Studentskog parlamenta, koji je prvi i jedini studentski medijski centar u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Pored novina, medijski centar Studentskog parlamenta uključuje internet stranicu Studentskog parlamenta, aplikaciju za pametne telefone, radio (još u pripremi, ali će uskoro biti osposobljen), kao i naloge na najpopularnijim nternet društvenim mrežama (Fejsbuk, Tviter i Instagram).

U studentskom medijskom centru rade studenti Univerziteta u Banjoj Luci, pretežno studenti Fakulteta političkih nauka, smjer Novinarstvo i komunikologija, kojima će medijski centar Studentskog parlamenta služiti kao jedan vid prakse.

Svrha medijskog centra je da studenti Univerziteta u Banjoj Luci ali i drugi studenti širom Republike Srpske imaju pristup informacijama koje se tiču studenata, fakulteta, Univerziteta, visokog obrazovanja kao i aktivnosti Studentskog parlamenta i drugih studentskih organizacija. Pored toga, kao što smo prethodno naveli, medijski centar Studentskog parlamenta će služiti kao praksa studentima Novinarstva i komunikologije na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci.

U prvom broju (uvodnom izdanju) „Student BL“ novina očekuje vas:
-Uvodna riječ urednice i predsjednika Komisije za marketing
-O Studentskom parlamentu Univerziteta u Banjoj Luci
-O medijskom centru Studentskog parlamenta – „Student BL“;
-Intervju sa Ministrom prosvjete i kulture;
-Intervju sa Rektorom Univerziteta u Banjoj Luci;
-Intervju sa predsjednikom Studentskog parlamenta;
-Studentska dešavanja iz prethodnog saziva;
-Vodič za brucoše.

Preuzmite elektronsko izdanje novina: Student BL (Elektronsko izdanje novina je dostupno i na aplikaciji za pametne telefone)
Ovim putem želimo da se zahvalimo svima onima koji su dali doprinos da novine Student BL ugledaju svjetlost dana.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3684/web-2.jpg