Navigacija
Viber X logo

Izabrano novo rukovodstvo Unije studenata Republike Srpske

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Izborna skupština Unije studenata Republike Srpske na sjednici održanoj 08. 10.2014. godine u Banjoj Luci za novog predsjednika ove organizacije na jednogodišnji mandat izabrala je Borivoja Obradovića, studenta Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.



Za potpredsjednika Unije studenata izabran je dosadašnji predsjednik Predrag Govedarica, dok je za generalnog sekretara ove organizacije izabran Neđo Malešević.

Novoizabrani predsjednik Unije studenata Borivoje Obradović rekao je da će se zajedno sa kolegama zalagati za poboljšanje kvaliteta visokog obrazovanja, zdravstvene zaštite i studentskog standarda.„Tražićemo da Vlada Republike Srpske donese plan volontiranja za studente, da bi studenti tokom studiranja mogli da steknu iskustva koja će im kasnije značiti prilikom zapošljavanja“, rekao je Obradović novinarima u Banjoj Luci.

On je dodao da će studenti insistirati da Vlada Republike Srpske, osim stipendija, omogući i studentske kredite, i to na način da najboljim studentima otplata studentskih kredita bude dijelom finansirana iz budžeta.

Bivši predsjednik Unije studenata Republike Srpske Predrag Govedarica pozitivno je ocijenio dosadašnji rad Unije, podsjetio da je riješeno pitanje izgradnje IV paviljona u Studentskom centru „Nikola Tesla“ u Banjoj Luci , te istakao da će studenti nastaviti da insistiraju na izgradnji studentskih domova u Foči i Trebinju.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3633/unija-studenata-rs.jpg