Navigacija
Viber X logo

Gostovanje profesorice Gabrijele Šubert na Univerzitetu u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Grupa studenata i asistenata,predvođena prof. dr Gabrijelom Šubert sa Univerziteta u Jeni (Njemačka) boravili su na Univerzitetu u Banjoj Luci 02.10.2014. godine.

Prof. dr Gabrijela Šubert (Gabriela Schubert), vodeći slavista u Njemačkoj, član SANU, nosilac ordena Republije Srbije

Prof. dr Gabrijela Šubert (Gabriela Schubert) je vodeći slavista u Njemačkoj, član Srpske akademije nauka i umjetnosti (SANU), te nosilac Ordena Republike Srbije.

Profesorica Šubert je, tokom naučnog studijskog putovanja po Bosni i Herecgovini sa doktorantima Univerziteta iz Jene, održala niz predavanja za studente i zaposlene Fakulteta političkih nauka i Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.



U popodnevnim časovima 02.10.2014. godine prof. dr Šubert je posjetila Austrijsku biblioteku lociranu na Folozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci u kojoj je publici govorila o tome kako su se upoznali Gete i Vuk Karadžić. Predavanje gošće iz Jene pratili su vodeći mediji u Republici Srpskoj.

Gošću sa Univerziteta iz Jene ranije istog dana primila je prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Valerija Šaula. Prof. dr Gabrijela Šubert je bila veoma zainteresovana za sve aktivnosti međunarodne saradnje i mogućnosti akademske i studentske razmjene između dva univerziteta.

Za više podataka o Univerzitetu iz Jene vidjeti na www.uni-jena.de

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3621/GB-1.jpg