Navigacija
Viber X logo

Akademska razmjena sa Univerzitetom «Sveti Ćirilo i Metodije» iz Velikog Trnova, Bugarska

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prorektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Valerija Šaula primila je u radnu posjetu dana 24.10.2014. godine, doc. dr Nikolaja Prodanova, prorektora za naučni rad i razvoj karijere Univerziteta «Sveti Ćirilo i Metodije» iz Velikog Trnova i prof. dr Veru Bonevu, sa Državnog univerziteta za bibliotečke studije i informacione tehnologije iz Sofije, koja je istovremeno i član Akreditacionog savjeta pri Nacionalnoj agenciji za evaluaciju i akreditaciju Bugarske.



Sastanku u Rektoratu prisustvovao je i doc. dr Goran Latinović, rukovodilac Studijskog programa istorije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, domaćin boravka gostiju iz Bugarske na našem univerzitetu.

Prorektor Prodanov, koji je i profesor istorije na Univerzitetu «Sveti Ćirilo i Metodije» iz Velikog Trnova učestvuje u projektu akademske razmjene na Filozofskom fakultetu našeg univerziteta od 22.10. do 04.11.2014.godine, na osnovu Sporazuma o saradnji i akademskoj razmjeni između Univerziteta u Banjoj Luci i Univerziteta «Sveti Ćirilo i Metodije» iz Velikog Trnova, koji je zaključen 1995. godine, a obnovljen 18.4. 2008. godine i 18.4.2013. godine.



Tokom posjete, gosti iz Bugarske će se upoznati sa organizacijom, sadržajem i metodama rada i studiranja na Univerzitetu u Banjoj Luci, te posjetiti brojne značajne institucije i ustanove koje se bave pitanjima obrazovanja, nauke, kulture i istorije u Republici Srpskoj i gradu Banja Luka (Akademiju nauka i umjetnosti Republike Srpske, Arhiv Republike Srpske, Narodnu i univerzitetsku biblioteku Republike Srpske, Zavod za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa Republike Srpske, muzeje, galerije, neke srednje i osnovne škole itd).

Više informacija o Univerzitetu«Sveti Ćirilo i Metodije» iz Velikog Trnova možete naći na www.uni-vt.bg

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3681/TRNOVOslikaWEB_1_2.jpg