Navigacija
Viber X logo

Akademik Jan Peterson iz Švedske gost Univerziteta u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U okviru ddvodnevne posjete Republici Srpskoj, akademik prof. dr Jan Peterson (Jan Pettersson), član Švedske kraljevske akademije za poljoprivredu i šumarstvo i profesor emeritus Švedskog univerziteta poljoprivrednih nauka u Upsali, posjetio je Univerzitet u Banjoj Luci.



Prigodnim predavanjem o organizaciji i iskustvima doktorskih studija u Švedskoj, akademik Peterson se dana 21.10.2014. godine obratio studentima drugog i trećeg ciklusa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, njihovim saradnicima i profesorima, kao i naučnim radnicima Instituta za genetičke resurse Univerziteta u Banjoj Luci.

Prethodni dan, akademik Peterson je bio gost Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, gdje je prezentovao iskustva Švedske u organizaciji, načinu rada, strukturi i zadacima naučnih akademija, te predstavio određena iskustva iz oblasti visokog obrazovanja u toj državi. Predavanju akademika Petersona su, osim članova Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, prisustvovali i predstavnici akademske i naučne zajednice Republike Srpske, te predstavnici Narodne skupštine Republike Srpske i nadležnih ministarstava.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3669/PETTERSSONslika-1.jpg