Navigacija
Viber X logo

Treća regionalna radionica u okviru EUREQA projekta

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U organizaciji Univerziteta u Banjoj Luci, 4. i 5. septembra 2014. godine biće održana treća po redu radionica u okviru TEMPUS EUREQA projekta koji provodi Evropska univerzitetska asocijacija (European University Associoation - EUA) u saradnji sa visokoškolskim institucijama u Evropskoj uniji i Zapadnom Balkanu (Bosni i Hercegovini, Albaniji i Kosovu*).



Fokus treće radionice u okviru ovog TEMPUS projekta je na razvijanju metodologija i alata za prikupljanje i analizu povratnih informacija o nastavi i učenju, a cilj je da se učesnici kroz obuku i predavanja osposobe da sami prepoznaju i razviju najbolju metodologiju prilagođenu visokoškolskim institucijama sa kojih dolaze, prijedloge za korištenje rezultata povratnih informacija u njihovoj instituciji, kao i nacrte institucionalanog akcionog plana osiguranja kvaliteta.

Projekat EUREQA (Empowering Universities to fulfil their responsibility for Quality Assurance) ima za cilj da sa univerzitetima na Zapadnom Balkanu podijeli značajno iskustvo i znanje EUA i univerziteta u državama članicama EU u razvijanju efikasnih sistema internog osiguranja kvaliteta, prilagođenih različitim nacionalnim i institucionalnim kontekstima.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3535/EUA_Eureqa.jpg