Navigacija
Viber X logo

Radni sastanak sa prorektorom Univerziteta u Istočnom Londonu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dana 18.09.2014. godine prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Valerija Šaula i član Savjeta za visoko obrazovanje i osiguranje kvaliteta Republike Srpske, profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, dr Jovo Ateljević, u zvaničnu posjetu Univerzitetu u Banjoj Luci primili su prof. dr Noru En Kolton (Nora Ann Colton), prorektora Univerziteta u Istočnom Londonu (UEL).



Prof. dr Nora En Kolton je predavač na temu povezivanja univerziteta sa poslovnim okruženjem, na okruglom stolu o pravcima razvoja visokog obrazovanja u Republici Srpskoj, koji se u organizaciji Savjeta za visoko obrazovanje i osiguranje kvaliteta održava u Banjoj Luci, 19.9.2014. godine.

Tokom razgovora u Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci razmotrene su mogućnosti saradnje dva univerziteta, sa posebnim akcentom na učešće studenata u programima učenja engleskog jezika kroz ljetne škole i kraće studijske boravke, angažovanju lektora za engleski jezik iz Londona za potrebe Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Lucii i učešću akademskog osoblja Univerziteta u Istočnom Londonu u izvođenju nastave na master studiju na engleskom jeziku iz oblasti poslovne administracije, koji će se izvoditi na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci od naredne školske godine.

Univerzitet u Istočnom Londonu obrazuje preko 28.000 studenata iz 120 država svijeta.
Za više podataka o partnerskom univerzitetu iz Londona vidjeti na www. uel.ac.uk
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3579/UEL-1.jpg