Navigacija
Viber X logo

Održan sastanak stručnog kolegijuma Sedmog naučno-stručnog skupa „Studenti u susret nauci“

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj Luci

U Rektoratu Univerziteta u Banjoj luci, 26. septembra 2014 .godine održan je sastanak stručnog kolegijuma, tj. Organizacionog i Naučnog odbora Sedmog naučno-stručnog skupa „Studenti u susret nauci“ (Students Encountering Science - STeS 2014), - koji će, u organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci, biti održan u period od 26. do 28. novembra ove godine.

Sastanku, koji je vodila predsjednica Organizacionog odbora Zorica Grahovac, prisustvovao je i prof. dr Milan Mataruga, prorektor Univeverziteta u Banjoj Luci za naučno-istraživački rad i ujedno predsjednik Naučnog odbora Sedmog naučno-stručnnog skupa “Studenti u susret nauci”.



Tom prilikom, razgovarano je o do sada provedenim aktivnostima na realizaciji ovog značajnog naučnog skupa. Predsjednica Organizacionog odbora upoznala je prisutne da je pokrenuta nova veb-stranica “STeS 2014”, te da je upućen drugi poziv za prijavu radova i učešće na skupu čije će svečano otvaranje biti upriličeno u Banskom dvoru 26. novembra.

Takođe, na sastanku je bilo riječi i o načinu prijave, odnosno slanja radova, kao i obavezama članova Naučnog odbora u pogledu recenzije pristiglih studentskih radova.

Uz podsjećanje da je rok za slanje radova 15. oktobar 2014. godine, učesnici zajedničkog sastanka su se složili da je neophodno intenzivirati aktivnosti na animiranju studenata, posebno iz inostranstva, da uzmu učešće u ovom skupu, te da, kao i ranijih godina, naglasak treba biti na kvalitetu, a ne na kvantitetu radova, kako bi ova naučno-stručna manifestacija zadržala reputaciju jedne od najboljih te vrste u regionu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3604/29_02.jpg