Navigacija
Viber X logo

Svečana promocija magistara i diplomiranih ekonomista na Ekonomskom fakultetu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, 17. 07. 2014. godine, održana je svečana promocija magistara ekonomskih nauka, magistara ekonomije i diplomiranih ekonomista koji su magistrirali odnosno diplomirali u periodu od 03.12.2013. do 11.06.2014. godine.

Svečana promocija magistara i diplomiranih ekonomista na Ekonomskom fakultetu

U prisustvu rukovodstva Fakulteta na čelu sa dekanom prof dr. Novakom Kondićem, rektora univerziteta prof. dr Stanka Stanića i prorektora prof. dr Valerije Šaula, te brojnih članova porodica, diplome je iz ruku dekana svečano primilo 10 magistara ekonomskih nauka, šest magistara ekonomije , jedan diplomirani menadžer turizma i 116 diplomiranih ekonomista.

Dekan prof. dr Novak Kondić    Rektor prof. dr Stanko Stanić

Čestitajući još jednoj uspješnoj generaciji mladih intelektualaca na njihovom velikom danu, dekan Kondić je je istako da su diplomiranjem, odnosno magistriranjem ostvarili jedan bitan životni cilj koji se postiže jednom u životu i koji stvara uslove za srećniju budućnost.

On je podsjetio da je za skoro 40 godina uspješnog rada na Ekonomski fakultet upisano 11 609 studenata na osnovne i dodiplomske srudije , a da je do danas diplomiralo 5 110 studenata, odnosno 43, 14 odsto upisanih. To ne govori o tome da je većina studenata odustala od svog studija, ali govori o tome da je kvalitet rada, odnosno kvalitet nastave na ovoj visokoškolskoj ustanovi zavidan. Istovremeno, za ovih 40 godina na fakultetu je naučno zvanje magistara ekonomskih nauka steklo 208 kandidata, magistra ekonomije 11, a zvanje doktora ekonomskih nauka 60 kandidata. Iz ovog se jasno nameće zaključak da ovdje nije bilo hiperprodukciji kadrova, da se radi odgovorno i da se traži znanje koje je osnov bolje budućnosti svih nas“, istako je dekan, izražavajući očekivanje da će oni koji su danas promovisani raditi na svom usavršavanju i ostati dio porodice Ekonomskog fakulteta.

Svečana promocija magistara i diplomiranih ekonomista na Ekonomskom fakultetu

U ime Univerziteta, mladim diplomiranim ekonomistima i magistrima, čestitao je i poželio svako dobro u budućem životu i radu, rektor Stanko Stanić. „Način na koji ste izvršavali svoje obaveze i sticali znanje zaslužuje poštovanje vaših profesora i asistenata, a nadam se da su i oni ispunili vaša očekivanja. Želim vjerovati da sa ovog fakulteta nosite utisak da je ovo vaša druga kuća u kojoj ste učili kako problemski da rješavate pitanja umjesto da učite gole činjenice, što će vam biti od velike koristi u budućem zaposlenju. Ne sumnjam da će vam i na tom dijelu vašeg životnog i profesionalnog puta, profesori i asistenti biti na raspolaganju, jer to je njihova ljudska obaveza, budući da ste postali trajno član porodice ovog fakulteta“, poručio je rektor.

Kako se moglo čuti tokom svečane promocije, Ekonomski fakultet je od svog osnivanja jako mnogo pažnje posvećivao razvoju naučno-nastvanog kadra i naučnog rada, te neprekidno radio na usavršavanju nastavnog programa.

Na Fakultetu sa ponosom ističu da danas postoje svi kadrovski preduslovi za kontinuirano, kvalitetno odvijanje nastavnog procesa koji izvodi 13 redovnih i 10 vanrednih profesora, 14 docenata, 15 viših asistenat, sedam asistenata i jedan predavač stranog jezika, što je garancija da će i buduće generacije mladih ekonomista, magistara i doktora nauka na Ekonomskom fakultetu moći sticati najkvalitetnije znanje iz oblasti ekonomskih nauka.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3490/Prva_3.jpg