Navigacija
Viber X logo

Nagrađeno 12 najboljih studentskih poslovnih planova

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Odabirom najboljih studentskih poslovnih planova završeno je takmičenje za najbolje poslovne planove u okviru projekta 'Studentsko preduzetništvo' koji, već treću godinu za redom, realizuje Centar za istraživanja i studije GEA uz podršku Američke agencija za međunarodni razvoj – USAID.



Nagradni fond za studentske poslovne planove ove godine je povećan za 12.000 američkih dolara i iznosio je 48.000 USD, te je ukupno nagrađeno 12 studentskih ideja iz Bosne i Hercegovine, po četiri iz Sarajeva, Banje Luke i Mostara. Komisiju za ocjenu poslovnih planova su činili predstavnici Univerziteta u Sarajevu, Univerziteta u Banjoj Luci, Sveučilišta u Mostaru, drugih sponzora projekta, kao i uspješni preduzetnici. Ove godine je prijavljeno 79 poslovnih planova, te je komisija imala veoma težak zadatak pri odabiru najboljih.

U skladu sa unaprijed definisanim evaluacionim kriterijima i nakon razgovora sa najboljim kandidatima, izrađena je konačna rang lista poslovnih planova, te su izabrana po četiri pobjednička biznis plana u svakom od navedenih gradova, koji su nagrađeni sa po 4000 USD.

Najuspješniji poslovni planovi su:

Sarajevo
Erdin Karijašević - "ESSENTIAL OILS''
Ademir Torlak - "ALLIUM CEPA"
Nermana Šimšić - "FUNGI ESPRESSO" i "PROIZVOD PRIRODE"
Arnela Mustafić - "LAVELA"

Banja Luka
Mirjana Ribić i Dijana Ilić - "AGRICOLA"
Anja Ćosić - "ZELENA DOLINA"
Branko Vasiljević - "RECYCLE BIN"
Nikola Pavlović - "GRADILICA"

Mostar
Amra Buljubašić - "FOODSCAN"
Almir Dodigović i Haris Hadžiahmetović - "BESTIES"
Ana Zelić i Zvonimir Madžar - "CONVOCO MARKETING"
Ljubica Skoko i Josip Soldo - "YARD"

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3452/imam-idej.jpg