Navigacija
Viber X logo

Uručenjem zahvalnice njemačkoj fondaciji „Welt der Wunder” okončan projekat stipendiranja studenata Univerziteta u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte


Dana 21.06.2014. godine u prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, u okviru provođenja aktivnosti iz Sporazuma o saradnji koji je 04.3.2013. godine Univerzitet u Banjoj Luci potpisao sa FOM - Visokom školom za ekonomiju i menadžment Univerziteta za primjenjene nauke iz Esena (Njemačka) i Međunarodnom poslovnom visokom školom Fontys iz Fenloa (Holandija), održan je sastanak partnera iz Njemačke sa studentima četiri različita fakulteta (Ekonomski, Pravni, Prirodno-matematički i Arhitektonsko-građevinsko-geodetski), korisnicima stipendije za ovu školsku godinu.

Uručenje sertifikata o donaciji

Ovom prilikom je prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Valerija Šaula uručila sertifikat o donaciji, kao i zahvalnicu za napore koje je Fondacija „Welt der Wunder” iz Njemačke učinila u podršci pedestoro studenata Univerziteta u Banjoj Luci. Zahvalnicu je, u ime Fondacije, primio njen predsjednik prof. dr Frenk Vinenbrok (Frank Winnenbrock).

Sastanku je prisustvovao i jedan od inicijatora projekta stipendiranja studenata Univerziteta u Banjoj Luci, koji je istovremeno i jedan od donatora Fondacije, prof. dr Klemens Jeger (Clemens Jäger), dekan Visoke škole za poslovnu ekonomiju i menadžment Univerziteta primjenjenih nauka iz Esena.



Nakon pozdravne riječi prodekana Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci doc. dr Saše Petkovića, prezentacije rada Fondacije „Welt der Wunder” i obraćanja dekana Jegera, studenti su gostima postavljali pitanja koja se tiču mogućnosti studiranja na partnerskim institucijama u Njemačkoj, stipendiranju master i doktorskih studija i razmjeni studenata.
Ovim susretom je završen projekat stipendiranja i podrške studentima Univerziteta u Banjoj Luci koji je započeo oktobra 2013. godine.
Gosti i domaćini su izrazili očekivanje da će se ova aktivnost nastaviti i u godinama koje dolaze.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3432/SERTIFIKATdonatoru_8.jpg