Navigacija
Viber X logo

Univerzitet u Banjoj Luci predložiće predsjedniku RS da odlikuje Uniju studenata i studentske parlamente oba javna univerziteta u RS

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Univerzitet u Banjoj Luci uputiće inicijativu predsjedniku Republike Srpske da odlikuje Uniju studenata Republike Srpske, odnosno Studentski parlament Univerziteta u Banjoj Luci i Studentski parlament Univerziteta u Istočnom Sarajevu za iskazani patriotizam, solidarnost i spremnost da stanovništvu Republike Srpske pogođenom poplavama pomognu u najtežim trenucima.

To je jedan od zaključaka Upravnog odbora Univerziteta u Banjoj Luci sa sjednice održane 09. 06. 2014. godine, na kojoj je između ostalog razmatran i usvojen Izvještaj o aktivnostima Štaba za koordinaciju pomoći ugroženima od poplava Univerziteta u Banjoj Luci i angažmanu studenata i zaposlenih UNBL na poplavljenim područjima.

 



Upravni odbor je tom prilikom iskazao zahvalnost i odao priznanje Štabu za koordinaciju pomoći i Studentskom parlamentu UNBL, odnosno studentima koji su se u velikoj mjeri uključili u akcije čišćenje poplavljenih područja, kao i svim zaposlenima na Univerzitetu koji su uzeli učešće u ovim aktivnostima. Posebnu zahvalnost Upravni odbor je odao predsjedniku Štaba prorektoru Drašku Marinkoviću, njegovom zamjeniku prorektoru Milanu Matarugi, te predsjedniku Studentskog parlamenta Mladenu Amoviću.

Takođe, Upravni odbor je podržao zaključke Proširenog kolegijuma da Univerzitet u Banjoj Luci uputi posebne pismene zahvalnice visokoškolskim i ostalim ustanovama koje su Univerzitetu uputile pomoć u opremi korištenoj u akcijama čišćenja poplavljenih područja.

Istovremeno, donesen je zaključak da se formira radna grupa sastavljena od nadležnih službi Univerziteta i rukovodstva Instituta za genetičke resurse sa zadatkom da pripremi prijedlog aktivnosti Univerziteta u Banjoj Luci na realizaciji projekta zaštite od poplava Kampusa u Bulevaru vojvode Petra Bojovića, kao i svih ostalih univerzitetskih objekata, te je podržan zaključak Proširenog kolegijuma da se ažurira Plan aktivnosti Univerziteta u Banjoj Luci u vanrednim okolnostima.

Članovi Upravnog odbora su se, takođe, jednoglasno složili da studentima i zaposlenima na Univerzitetu koji su pogođeni poplavama, treba pružiti svu potrebnu podršku, a sredstva za ovu namjenu biće obezbijeđena iz fonda koji se puni na osnovu dobrovoljnog izdvajanja zaposlenih.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3398/poplave.jpg