Navigacija
Viber X logo

Studenti i zaposleni Univerziteta u Banjoj Luci u akciji čišćenja poplavljenih područja - 21. 05. 2014.

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Studenti i zaposleni Univerziteta u Banjoj Luci, kao i prethodnih dana, i juče su učestvovali u akcijama čišćenja poplavljenih objekata u Doboju, Modriči, Prijedoru i Banjoj Luci. Iako rade u vrlo teškim uslovima, svakodnevno daju maksimalan doprinos normalizovanju života u ovim gradovima.

Studenti i zaposleni Univerziteta u Banjoj Luci u akciji čišćenja poplavljenih područja

Studente i zaposlene Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci koji su radili na čišćenju Centra za kulturu i obrazovanje, te studente angažovane na čišćenju prostorija Saobraćajnog fakulteta i Doma zdravlja u Doboju, juče su posjetili predstavnici Štaba za koordinaciju pomoći ugroženima od poplava UNBL: predsjednik štaba prorektor Draško Marinković, prorektor Milan Mataruga i predstavnik Studentskog parlamenta UNBL Nemanja Todorović. Takođe, oni su obišli i studente Univerziteta angažovane na čišćenju izbjegličkog naselja Dobor u Modriči. Njih su juče posjetili i predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić i načelnik opštine Modriča Mladen Krekić i tom prilikom pohvalili zalaganje studenata i čestitali im na pokazanom visokom stepenu savjesti i odgovornosti.

Studenti i zaposleni Univerziteta u Banjoj Luci u akciji čišćenja poplavljenih područja

Pohvale i riječi zahvalnosti svakodnevno stižu i svim ostalim studentima fakulteta/Akademije/Visoke škole unutrašnjih poslova, koji su već danima angažovani na području gradova Doboj, Modriča, Prijedor i Banja Luka.

I danas, 22.05. 2014, volonteri Univerziteta u Banjoj Luci biće angažovani na više lokacija u poplavljenom području. U Doboju je 250 studenata angažovano na čišćenju objekata Doma zdravlja, Tužilaštva i Saobraćajnog fakulteta, a pridružiće im se i zaposleni sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Studenti i zaposleni Univerziteta u Banjoj Luci u akciji čišćenja poplavljenih područja

U prijedorskom naselju Gomjenica danas je angažovano 50 studenata, a u banjalučkim naseljima Lazarevo i Česma 70 studenata Univerziteta u Banjoj Luci.

Kako naglašava predsjednik Štaba za koordinaciju pomoći prorektor Marinković sve aktivnosti studenata i zaposlenih na terenu se izvode u dogovoru i koordinaciji sa lokalnim štabovima: u Doboju sa Štabom za vanredne situacije na čijem je čelu povjerenik Vlade RS general Zec, a u Prijedoru i Banjoj Luci sa štabovima civilne zaštite.

Fotografije se terena koje su u prilogu svjedoče o razmjerama katastrofalnih poplava, ali i o entuzijazmu i solidarnosti volontera Univerziteta u Banjoj Luca.

FOTO GALERIJA