Navigacija
Viber X logo

Posjeta studenata Univerziteta Karl Franc u Gracu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Studenti, profesori i asistenti Fakulteta za okolinu, regionalni razvoj i obrazovanje Univerziteta Karl Franc (Karl-Franzens-Universität Graz) u Gracu bili su gosti Univerziteta u Banjoj Luci. Studijsko putovanje u Bosnu i Hercegovinu studentima iz Graca i ove godine organizovao je Institut za geografiju i regionalno istraživanje, koji se nalazi u sklopu pomenutog fakulteta. 

Posjeta studenata Univerziteta Karl Franc u Gracu
Na sastanku sa kolegama sa Studijskog programa njemačkog jezika i književnosti Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, predvođenima prodekanom za nastavu Filološkog fakulteta i rukovodiocem Studijskog programa njemačkog jezika i književnosti, prof. dr Sanjom Radanović, održanom 28.5.2014. godine u Rektoratu, studenti iz Austrije i njihove kolege domaćini su razmijenili iskustva o studiranju na svojim visokoškolskim ustanovama. 

Aktivnosti u oblasti međunarodne saradnje i organizaciju Univerziteta u Banjoj Luci gostima iz Austrije je predstavila prof. dr Valerija Šaula, prorektor za međunarodnu saradnju. 

Posjeta studenata Univerziteta Karl Franc u Gracu
Nakon prezentacija i diskusije, gosti su prošetali Kampusom Univerziteta u Banjoj Luci, te posjetili Austrijsku biblioteku koja se nalazi na Filozofskom fkultetu. Prethodnog dana, studenti Filološkog fakulteta su, tokom šetnje gradom, svoje goste iz Graca upoznali sa najvažnijim kulturnim i istorijskim objektima u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3368/grazstudenti_vs2014.jpg