Navigacija
Viber X logo

Pomoć Univerziteta u Banjoj Luci stanovništvu koje je pogođeno poplavama

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Upravni odbor Univerziteta u Banjoj Luci, na sjednici zakazanoj za ponedjeljak ujutro, donijeće odluku o izdvajanju finansijskih sredstava za pomoć stanovništvu Republike Srske i Distrikta Brčko koje je pogođeno poplavama.

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci Stanko Stanić pozvao je sve zaposlene na Univerzitetu da svojim ličnim finansijskim učešćem i drugim vidovima materijalne podrške, priteknu u pomoć ugroženim. Takođe, on je pozvao sve zaposlene na Univerzitetu da se dobrovoljno prijave za akcije koje će biti organizovane širom RS u cilju pružanja pomoći ugroženima i otklanjanja posljedica katastrofalnih poplava, a svi oni koji se prijave biće oslobođeni radnih obaveza na svojim radnim mjestima.

Rektor Stanić je, takođe, danas održao sastanak sa rukovodstvom Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci na kome je dogovorena koordinacija aktivnosti.

Kada je riječ o izvođenju nastave, Prošireni kolegijum UNBL će na sjednici koja je, takođe, zakazana za ponedjeljak rano ujutro donijeti odluku o organizaciji nastave i razmotriti prijedlog Studentskog parlamenta UNBL da se nastava u toku naredne sedmice ne izvodi, budući da su studenti izrazili spremnost da se uključe u studentske radne brigade koje bi učestvovale u akcijama pružanja pomoći ugroženom stanovništvu i čišćenja područja pogođenih poplavom.