Navigacija
Viber X logo

Podrška Univerziteta i Studentskog centra stanarima domova koji dolaze iz mjesta pogođenih poplavom

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Na sastanku Kolegijuma Univerziteta u Banjoj Luci kojem je prisustvovao i direktor Studentskog centra “Nikola Tesla” Zoran Babić, razgovarano je o zajedničim aktivnostima u cilju pružanja podrške studentima Univerziteta koji koriste usluge studentskog smještaja, a dolaze sa područja pogođenih poplavom i čija je porodična imovina stradala.

Na stastanku je dogovoreno da će se za takve studente obezbijediti besplatan smještaj i ishrana u narednih dva mjeseca, tačnije dok se ne završe predavanja i ispiti u julskom roku, te da će Univerzitet zajedno sa Studentskim centrom učestvovati u finansiranju troškova nastalih po ovom osnovu.

U međuvremenu službe smještaja Studentskog centar će obezbijediti pouzdane podatke sa spiskom studenata kojima je potreban navedeni vid pomoći, a takvih bi prema nekim preliminarnim saznanjima moglo biti između 200 i 250.

Takođe, na sastanku je razgovarano i o podršci Studentskog centra studentima Univerziteta u Banjoj Luci organizovanim u studentske brigade koji svakodnevno odlaze na teren i rade na čišćenju javnih i društvenih objekata u poplavljenim područjima Republike Srpske. Nakon što ga je predsjednik Štaba za koordinaciju pomoći UNBL prorektor Marinković, upoznao sa potrebama studenata-volontera, direktro Studentskog centra je obećao da će ova ustanova za njih obezbjeđivati lanč pakete, te omogućiti cjelodnevno besplatno korištenje vešeraja za pranje radne odjeće koju koriste studenti.