Navigacija
Viber X logo

Međunarodna konferencija o nastavi stranog jezika i primjenjenoj lingvistici održana na MEĐUNARODNOM BURCH univerzitetu u Sarajevu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dana 09.05.2014. godine počela je sa radom dvodnevna međunarodna konferencija iz oblasti nastave stranog jezika i primjenjene lingvistike, četvrta po redu, koju je organizovao Međunarodni Burch univerzitet u Sarajevu.

Prorektor prof. dr Valerija Šaula

Ove godine konferencija je posvećena „Podučavanju, sticanju i primjeni interkulturalnih lingvističkih kompetencija“. Konferencija je okupila veliki broj stručnjaka iz cijelog svijeta, a uvodna izlaganja su imali profesori sa prestižnih univerziteta iz Sjedinjenih Američkih Držva i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske: Univerziteta Džordžtaun (Alison Mackey), Univerziteta Mičigen (Nick Ellis), Univerzitet Notingem (Norbert Scmitt), Univerziteta Kalifornija-San Dijego (Ronald Langacker) i Univerziteta Harvard (Steven Pinker).

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O NASTAVI STRANOG JEZIKA I PRIMIJENJENOJ LINGVISTICI

Učešće u radu konferencije uzeli su i profesori Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, a pozdravnim riječima učesnicima konferencije obratila se prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Valerija Šaula. 

Ovom prilikom potpisan je i Protokol o međunarodnoj obrazovnoj saradnji između Tehničkog univerziteta Jildiz iz Istambula i Univerziteta u Banjoj Luci. Više podataka o univerzitetima partnerima mogu se naći na:
www.ibu.edu.ba
www.yildiz.edu.tr/en