Navigacija
Viber X logo

Svečano zatvorene „Studentske sportske igre 2014“

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U Univerzitetskoj dvorani u Kampusu Univerziteta u Banjoj Luci, juče su svečano zatvorene „Studenstke sportske igre 2014“. Zatvaranju manifestacije, koju je organizovao Studentski parlament Univerziteta, prisustvovali su: i predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović, ministar prosvjete i kulture Goran Mutabdžija i pomoćnica ministra Radmila Pejić, pomoćnica ministra porodice, omladine i sporta Branka Malešević, te rektor Univerziteta prof. dr Stanko Stanić.

Svečano zatvorene „Studentske sportske igre 2014“

Svečanom zatvaranju šestih po redu Studentskih sportskih igara prethodio je finalni meča u malom fudbalu između timova Visoke škole unutrašnjih poslova i Poljoprivrednog fakulteta iz kojeg su studenti VŠUP izašli kao pobjednici, odbranivši tako prošlogodišnju titulu.

Svečano zatvorene „Studentske sportske igre 2014“

Ovogodišnje Igre okupile su rekordana broj studenata: u ukupno devet disciplina (mali fudbal, košarka, odbojka, rukomet, stoni tenis, tenis, šah, plivanje i ulična trka), učešće je uzelo preko 1000 studenata sa svih 17 organizacionih jedinica Univerziteta, što ovu sportsku manifestaciju čini jednom od najmasovnijih u regiji. Tokom desetak dana trajanja Igara, studenti su se takmičili, pobjeđivali, učili da prihvate poraz, ali prije svega su promovisali zdrav način života i razmišljanja, istakli su organizatori.

Svečano zatvorene „Studentske sportske igre 2014“

Uručujući medalje pobjednicima, predsjednica Vlade RS je istakla da malo šta čini takvo zadovoljstvo u životu studenata kao što su to položen ispit i sportska pobjeda, te da u konkretnom slučaju pobjednici nisu samo oni koji će dobiti medalju već svi oni mladi ljudi koji su se takmičili i demonstrirali sportski duh.

Svečano zatvorene „Studentske sportske igre 2014“   Svečano zatvorene „Studentske sportske igre 2014“

Prisutnim studentima su se obratili i čestitali na ostvarenim sportskim rezultatima i pomoćnica ministra porodice, omladine i sporta Branka Malešević i ministar prosvjete i kulture Goran Mutabdžija, a Igre je zvanično proglasio zatvorenim, rektor prof. dr Stanko Stanić.

Pokrovitelji „Studentskih sportskih igara 2014“ bili su: Univerzitet u Banjoj Luci, Grad Banja Luka, Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Ministarstvo prosvjete i kulture RS.