Navigacija
Viber X logo

Premijerom predstave "Portret lirskog ratnika", počeli Dani CEDUBAL-a

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Premijerom predstave „Portret lirskog ratnika“, u izvođenju Banjalučkog studentskog pozorišta, 28. aprila su počeli tradicionalni Dani CEDUBALA-a (Centra za društvene djelatnosti Univerziteta u Banjoj Luci).

Premijera predstave "Portret lirskog ratnika"

Riječ je o predstavi okarakterisanoj kao „partizanska bajka“ koja predstavlja poetski, lirsko - satirični kabare o neobičnom životu i djelu poznatog srpskog pisca i pjesnika Branka Ćopića. Jubilarna 75. premijera Banjalučkog studentskog pozorišta upriličena je povodom obilježavanja 100 godina od rođenja i 30 godina od smrti ovog velikana pisane riječi.

U predstavi, čiji je autor i reditelj Vladimira Cvejića iz Beograd, igraju: Zoran Jelić, Nikolina Prosan, Drago Batar, Filip Ignjatić, Natalija Ninić i Jelena Kecman.

Manifestaciju Dani CEDUBAL-a koja će trajati do 15. juna ove godine svečano je otvorio prorektor za naučnositraživački rad Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Milan Mataruga.

Premijera predstave "Portret lirskog ratnika"

U narednom periodu svojim programom će se predstaviti i ostale sekcije CEDUBAL-a, te će svi zainteresovani biti u prilicu da uživaju u: koncertu Mješovitog hora UNBL, nastupu Folklornog ansambla Univerziteta, Međunarodnoj izložbi fotografija i drugim kulturno-umjetničkim sadržajima. Takođe, tokom trajanja manifestacije biće organizovan i šahovski turnir.

Inače, Centar za društvene djelatnosti Univerziteta u Banjaluci - CEDUBAL osnovan je 7. aprila 1977. godine, tada kao Centar za društvene djelatnosti studenata Univerziteta "Đuro Pucar Stari" u Banjoj Luci, s ciljem da inicira, koordinira i programski usmjerava stvaralaštvo studenata u vannastavnim aktivnostima.

U okviru CEDUBAL-a djeluju: Studentsko pozorište, Folklorni ansambl Univerziteta u Banjoj Luci, Mješoviti narodni orkestar, Mješoviti hor Univerziteta , Univerzitetski foto kino klub i Šahovska sekcija UNBL.