Navigacija
Viber X logo

Održana tematska sjednica Senata i Proširenog kolegijuma o nauci na Univerzitetu u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Na Univerzitetu u Banjoj Luci, 16.04.2014. godine održana je posebna sjednica Senata i Proširenog kolegijuma UNBL na temu: Nauka na Univerzitetu u Banjoj Luci.

Prorektor za naučnoistraživački rad Univerziteta, prof. dr Milan Mataruga, nakon uvodnog obrazlaganja značaja teme, iznio je najvažnija zapažanja do kojih je došla radna grupa zadužena za pripemu ove tematske sjednice, odnosno za analizu stanja nauke na Univerzitetu i formulisanje prijedloga zaključaka.

U nastavku sjednice uslijedila je diskusija tokom koje su članovi Proširenog kolegijuma i Senata davali svoje ocjene zastupljenosti i kvaliteta naučnostraživačkog rada na Univerzitetu u Banjoj Luci, ulaganja u nauku, propisa kojima je regulisana ova oblast..., te iznosili prijedloge mjera za unapređenje naučnoistraživačkog rada.

Usaglašeni zaključci sa ove sjednice biće upućeni na dalje razmatranje Senatu i Proširenom kolegijumu, te će biti proslijeđeni i na adresu Ministarstva nauke i tehnologije, nakog čega bi trebao uslijediti sastanka sa resornim ministrom na ovu temu.